Реклама / Ads
9| 4258 |30.04.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Милен Цветков беше казал: Историята с морала е проблем на цялата държава, а не на конкретни парчета от живота

.
Сайтът chetilishte.com събра и публикува цитати и мисли на обичания журналист Милен Цветков Източник: БГНЕС
Сайтът chetilishte.com събра и публикува цитати и мисли на обичания журналист Милен Цветков. Предлагаме ви част от тях.

Той беше убит на 19 април 2020 г., когато колата му, спряла на червен светофар в София, бе блъсната от мощен джип с дрогиран шофьор.

 

Ето и цитати от журналиста:

 

"Аз не искам да напрягам никого, не искам да напътствам никого. Не мисля, че аз трябва да събуждам някого. Когато му дойде времето, той ще се събуди – човекът, политикът, обществото…"

 

"Политиците са схоластици. Тоест хора, които говорят кухи фрази. Хора, които употребяват непрекъснато някакви термини, неясни за публиката. Политиците трябва да се научат да говорят по начина, по който говорят хората на улиците, в домовете и в кухните си."

 

"Няма неудобни въпроси. По принцип в професията, доколкото съм наясно, има няколко неща, които не се питат без предварителна уговорка: ceксyалната ориентация, политическите възгледи и доходите, които получава съответният човек. Всичко друго според мен е в рамките на удобния въпрос. С уговорка, разбира се, може да се пита всичко."

 

"Никога не съм се карал. Когато човек е по-експресивен, това не означава, че се кара. Аз не се сърдя, така си говоря. Не съм агресивен, аз съм огледало за зрителите. В зависимост от това кой е насреща, такъв образ излиза в огледалото. Ако се обади човек, който говори смислено, аз започвам да говоря смислено. Ако се обади друг, който говори несмислено и губи времето на аудиторията, аз го прекъсвам."

 

"Най-доброто определение, което съм чувал за истината е – споделена субективност. Споделената от много хора субективност ,се превръща в нещо, което след това наричаме истина.Така че целта, идеята е, да се доближим до нещо, което рисува най-точно случващото се."

 

"Моралът е проблем за цялата държава. Той не е проблем само за политиците или само за телевизиите. Тай е за цялата държава, моралът. Всъщност, тази история, че „всяко чудо е за три дни” в България, показва точно това – хората много-много не се впечатляват, не се въодушевяват. Виж, когато им бръкнеш в джоба, когато им вземеш от паничката – тогава скачат. Мисля, че историята с морала е проблем на цялата държава, а не на конкретни парчета от живота."

 

"Политиците не са спуснати с парашут отнякъде, те са излезли от нас. Ние имаме право да ги контролираме…"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 18874 |27.03.2023 Жаклин Рафаелова: Финансовият успех на Плевенския театър, докато Василев беше директор, се дължеше на финансови трикове . 11| 27920 |20.03.2023 Актьори от Плевенския театър: Василев беше съборен с флумастер от 50 стотинки, той падна, просто не го знае! . 19| 10380 |25.01.2023 Проф. Евгений Дайнов: Ако Оруел беше жив, щеше да каже: „свинщината е държавничество“ . 9| 11288 |23.01.2023 Куриоз! Лазар Радков беше наречен ”безродник”, защото помага на нуждаещите се в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads