Реклама / Ads
9| 12564 |04.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Играта загрубя. Директорът на Народния театър прати частен съдебен изпълнител на Морфов

.
Заповед за даване на обяснения Източник: Снимка от Фейсбука на Рени Франгова
В своя профил в социалната мрежа ”Фейсбук” актрисата Рени Врангова публикува призовка, която е изпратена на съпруга ѝ - режисьорът Александър Морфов от директора на Народния театър ”Иван Вазов”. Васил Василев настоява Морфов да се яви, за да даде обяснения по случая със скандала в театъра. По-рано режисьорът премахна табелката на ПР-а - Велислава Кръстева. Тя нарече Морфов ”насилник”. По случая тече проверка.
 

Актрисата Рени Врангова написа, че съпругът ѝ - Александър Морфов, е получил призовка от Частен Съдебен Изпълнител. Тя е за “Искане за даване на обяснения “ от директора на Народния театър "Иван Вазов" -  Васил Василев. Неприемливо е, че този вид принуда се случва в 21. век, в европейска България. И докато Василев по-рано твърдеше, че Морфов и Гърдев са "големи творци", явно сега е сменил тактиката. Вече действа с други, по-груби методи на принуда.

Морфов е призован да дава обяснения за случая, в който той премахна табелката от вратата на Велислава Кръстева с нейното име. Мотивът за това е, че на 2-ри октомври 2022г. тя придружи Ахмет Доган на предсрочните парламентарни избори.

 

От своя страна служебният министър на културата Велислав Минеков каза, че се е натъкнал на множество притеснителни казуси в Народния театър, по които е назначил проверки. Той беше решен да стигне до край в изясняването на истината какво точно се случва в Първата трупа. Една част от артистите защитиха своя директор, като обвиниха Минеков, други застанаха на страната на Морфов.

 

Почти два месеца преди предсрочните избори на 2-ри април 2023г. президентът Радев смени единствено министъра на културата с диригента Найден Тодоров. Това е повече от съвпадение. Това е символ на овладяната държава, защото Минеков беше решен да стигне до край в изясняването на всички факти. Това действие е толкова очебийно и говори за това, че е важно по-скоро случаят да бъде потулен.

 

Терорът над Морфов и семейството му продължава. Явно директорът на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев не се спира, щом прибягва до такива действия. Привидно положението се укроти, защото скоро беше премиерата на спектакъла на Морфов  "Животът е прекрасен", но както се казва - това е само на повърхността. Какво има под нея - вероятно интриги, кроежи и задкулисни договорки. Бедна ни е фантазията. В този фарс, с явен политически оттенък и любезното съдействие  на ДПС, ние сме само зрители.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4458 |31.01.2023 Кремена Кунева: Даваме ли си сметка докъде стига играта на руската рулетка? . 3| 5961 |20.11.2022 Директорът Васил Василев поиска обяснения от Морфов за скандала в Народния театър . 0| 6228 |29.08.2022 Иво Инджов за ролята на газа в изборите и играта на ПП, ГЕРБ, БСП, ИТН и ”Възраждане” . 38| 27350 |20.10.2020 Илиан Василев: Играта стана прекалено груба, мутренска. И този път ще има бой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads