Реклама / Ads
3| 10060 |20.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Глобата на “Лукойл” ще влезе в съда и по стара традиция ще падне

.
Глобата, наложена на ”Лукойл” от Комисията за защита на конкуренцията, ще влезе в съда и по стара традиция ще падне. КЗК е доказала, че не може да върши дейността си - прекалено малко, прекалено късно. Ще се говори медийно по темата, но големите пари изтичат.
 

Това заяви пред bTV енергийният експерт Илиян Василев. 


Припомняме, че петролната компания бе санкционирана с над 67 млн. лева заради монопол на пазара от КЗК. В края на септември миналата година регулаторът постанови решение, с което обяви "Лукойл" в господстващо положение на пазара - КЗК установи, че компанията, която  оперира по цялата верига от производството на горива до крайната им реализация, притежава силно развита складова и транспортна инфраструктура, което представлява “конкурентно предимство пред останалите дружества”. Становището на КЗК подлежеше на възражение от “Лукойл”.


"Има договорка. Кремъл знае. "Лукойл" произвежда огромни количества, част от които отиват в Украйна и това не може да се случи без Руската федерация. "Лукойл" се контролира директно от Москва и РФ има интерес. Няма преработващ актив на руска компания, която да трупа такива печалби. Влизат огромни приходи в руската държава и това е договорено. Няма преработващ актив на руска компания, която да трупа такива печалби. влизат огромни приходи. това е договорено. Спомняме си срещата между президента Румен Радев и ръководството на “Лукойл”, посочи още Василев. 

Той бе категоричен - “Лукойл” си играе с цената на горивата.

 

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, допълни, че когато се продава горивото под средната пазарна цена, става дума за дъмпинг, с помощта на който се завладява пазарът на едро. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11264 |20.01.2023 Илиян Васиев: Регулаторите в САЩ, нямаше да settle-нат с нас, ако имаше каквото и да било нередно с Nexo . 15| 25561 |10.01.2023 Морфов за Василев: Аз с нищожества не общувам . 9| 9568 |08.01.2023 Илиян Василев: От турския министър на енергетиката Дьонмез разбрахме какво са се разбрали двете страни . 11| 6257 |29.12.2022 Николай Василев: През последната година и половина харчим повече, отколкото при Виденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads