Реклама / Ads
15| 25551 |10.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Морфов за Василев: Аз с нищожества не общувам

.
Аз с нищожества не общувам. С тези думи главният режисьор на Народния театър “Иван Вазов” Александър Морфов обяснява служебните си отношения с директора на първата ни трупа Васил Василев. Пред “Прощад Славейков” Морфов признава, че именно той стои зад новата акция с надрасканите врати - този път надпис “Официален офис на ДПС” се появява на вратата на директора. Надраскана повторно е и вратата на пиарката Велислава Кръстева с “Приемна на ДПС”. 
 

В интервю за културното издание Морфов посочва, че действията му са провокирани от случващото се в театъра, който по думите му се е превърнал в “безмозъчна партийна централа” заради управлението на Василев, който действа като “едноличен феодал” и си играе със слабостите на бедните хора. 

 

Василев е купил артистите и е разцепил театъра на две с помощта на “заплахи, инсинуации, лъжи, комисии, подтикване към доносничество, посещение при президента…”.






ФрогНюз припомня, че актьори от Народния театър отидоха на крака при държавния глава и поискаха първата ни трупа “да не става заложник на политически амбиции”. Президентът пък определи като позитивен фактът, че актьорският състав в Народния театър е сплотен и получава признанието на публиката. Истината е, че първата ни трупа се раздели, а част от актьорите подкрепиха директора Василев в отворено писмо. 

 

Според Морфов това е показателно, че директорът Василев “има много стабилен чадър над главата си”, след като отказва да дава отчети и сведения на Министерството на културата, Народното събрание. Заяви обаче, че не знае каква е ролята на държавния глава, при когото ходиха актьорите от първата ни трупа.

 

Морфов разказа и за случка, която предшества първата акция на режисьора в Народния театър, когато надраскана бе вратата само на пиарката Велислава Кръстева.

 

Припомняме, че това се случи след като на бял свят се появи видео от изборите на 2 октомври, на които се вижда как уж бившата пиарка на ДПС придружава Ахмед Доган до урните за гласуване. Морфов показал видеото на Захари Карабашлиев и директора Василев, но от Василев нямало реакция. 






“Захари онемя, а Василев само се усмихна, замълча и нищо повече не каза. От тогава не съм говорил с него, защото разбрах, че е контролиран от тях и нищо не може да предприема. Хванат е в примката на Доган, Борисов и цялата тази компания. На тях отдавна съм им трън в очите”, посочва Морфов в интервюто си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9561 |08.01.2023 Илиян Василев: От турския министър на енергетиката Дьонмез разбрахме какво са се разбрали двете страни . 11| 6247 |29.12.2022 Николай Василев: През последната година и половина харчим повече, отколкото при Виденов . 9| 5210 |06.12.2022 Василев: Не ходя да светя на Радев и Борисов . 12| 7732 |03.12.2022 Илиян Василев: Министерството на отбраната произведе запъртъче на тема военна помощ за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads