Реклама / Ads
0| 5700 |24.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Гражданската активност по казуса Перник е задължителна

.
Илиян Василев
Защо гражданската активност по казуса Перник е задължителна за намиране на вярното и навременно решение, а не е предателство към България?
 

Най-малко поради три причини.

 

Първо, без граждански натиск ще потулят причините за това причинено от управленци, а не от климатични промени, бедствие. Връзката "олигарси-власт" ще се потули, както и смазващия престъпната схема корупционен елемент.


Второ, без граждански натиск и мониторинг няма да има виновни, няма да има наказани, тъй като прокуратурата не е орган на справедливо възмездие, а институция за прикриване на "властимащите" и репресии на активните граждани. Ако, както изглежда, са замесени главните олигарси на властта, шансът Гешев да разкрие нещо или да обвини някой са нулеви, под с минусови стойности. Да не говорим че има 550 милиона причини и парламента да прикрива тази далавера.


Трето, ако не разберем какво става, как ще предотвратим следващото бедствие. Да припомня бедата не е само в Перник. Ако продължи с тези прогнози и време - притока, да бъде по-малък от дебита, в Новата година ще обявим режим и на водата в други градове. В същност в момента си играят хазарт - за да предотвратят лошите сценарии вероятно е добре да се обяви режим по рано за да има буфери. Хората не са ненормални, като им се обясни ще разберат.


Второ, у нас няма институции които да не бъдат "пленени". За това обръщането към европейските институции е задължително и единствено. Проблемът няма да бъде осветен и разнищен от българските медии и пак трябва информацията да се изнесе в Брюксел за да бъде осветена от европейските медии. И тук опираме да терзанията на несъстоялия са главен прокурор, но състоял се участник в странната сделка с либийския танкер Емил Радев. Викът е "ще се изложим пред чужденците", пък и патриотични мотиви приглася - "ще дискредитираме управлението".


Няма смисъл да се спори с подобни хора, винаги е имало индоктринирани милиоцинери с комсомолски съзнание и единствен мисловен знаменател "винаги верни на Партията".


България е в хората, а не управленците и когато хората страдат, а управленците нехаят всеки има право или да емигрира /което го направиха близо три милиона българи/ физически, или да "емигрира" тоест да изнесе от България проблема с в солидарна Европа, която да помогне и с натиск върху управляващите и с друга експертна или финансова помощ.


Трето, очевидно се препуска в решенията без да се обмислят различните варианти, рискове, последици. Хвърлят се пари без идея за ефекта и ползи-разходи. Освен това трябва да се види системния проблем, защото не е само язовир Студена. Тоест правителството трябва да види проблемите във ВиК сектора, в управлението на водите и язовирите. Защото налива едни пари /тези 550 милиона/ пък те отиват в джобовете на олигарси без да постигнат никакъв ефект.


За това без граждански натиск, без медии които да осветяват проблема, няма как да се мине. На собствен ход тази власт може да създаде, не да реши проблем.


За това висша проява на патриотично чувство е да се чувстваш солидарен и съпричастен към страданието на други българи и да се опълчиш на некадърните управленци, като поискаш тяхната смяна.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9330 |17.12.2019 Илиян Василев: Ние сме държава под местно робство . 16| 24350 |09.12.2019 Цветан Василев: На лъжата краката са къси — казусът Виваком /видео/ . 41| 15410 |31.10.2019 Илиян Василев: Гласувалите за Демократична България да гласуват за Мая Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads