Реклама / Ads
10| 9488 |16.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев за спирането на БНР: Само с уволнение няма да мине, трябва и съд

.
Източник: БГНЕС
Каква била картинката около спирането излъчването на радиото. Само с уволнение няма да мине, трябва и съд.
 

Та ръководството на радиото, уплашено, че Силвия Великова може да се яви и да води предаване в сутрешния блок, вземат мерки, дори и да дойде, да не може да се чува в страната. Не са НУРТС водещите в скандала. От Радиото до НУРТС има три различни канала за връзка, оптични и радиорелейна - нали е система за национална сигурност.

 

Така шефа на радиото, в паника, накарва "клошар" - едно техническо лице, човек, комуто сега ще припишат вината, да напише спешно искане за профилактика на оптичния кабел. Идеята е да не се подава сигнал на НУРТС. Проблемът е че връзките са три и няма как да се спре - и това е нарочно направено за да не се спира излъчването на радиото. НУРТС им отговарят, че те имат договор и не могат да спрат да излъчват. И така сигналът се спира и не се подава от самата БНР. Цялата отговорност е на ръководстовто на БНР и на Хоризонт - поелият вината и.д шеф на Хоризонт, няма права да спира подаване на сигнал. Това е единственото логично обяснение след като Хоризонт има 65 предавателя и няма вариант те да се изключат евновременно.


А нареждането за уволнение на Силвия също е дошло отвън, в рамките на системата за профилактика на жулналисти, които могат да отразяват "некоректно" устремилия се към главен прокурор Гешев.


НУРТС нарочно са оставили канала отворен, за да чуят слушателите шум, и да стане ясно, че не те са спрели излъчването.


Питам - Борисов не е знаел, че радиото ще спре излъчване, което е ЧП от най-висок ранг и ДАНС е длъжна да му докладва? Че СЕМ е направило просветен и най-добър избор, а не такъв какъвто са диктували Пеевски и партиите?


Ето ви още една тотална причина Гешев да не припари до поста главен прокурор и да има тотална смяна в съдебната система, която прави възможни подобни преврати срещу националната сигурност.


Хайде на бас кой ДАНС и прокурорите ще намерят за виновен - въпросното техническо лице? И аз трябва да им вярвам. Проблемът дори не е в този генерален директор, а че дори да го принудят да си подаде оставката - защото гафът е ОГРОМЕН, този СЕМ пак ще избере нему подобен.


В СЕМ трябва да има гражданска квота, която да балансира институционалната - не напълно. Примерно да се допълни с 4 души гражданска квота и да стане 5.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7472 |05.08.2019 Правно становище на проф. Дончо Хрусанов и проф. Димитър Костов по казуса със спирането на „Златен век“ . 18| 10198 |25.07.2019 Илиан Василев: Протестът пред ВСС показа, че има енергия, контрапротестите са стара руска техника на Путин . 26| 19808 |08.07.2019 Илиян Василев: Биография на Кошлуков в сайта на БНТ е повод да го разследват . 40| 12562 |04.07.2019 Илиян Василев: В БНТ е разковничето на модела Пеевски, реализиран през Кошлуков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads