Реклама / Ads
14| 10855 |23.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Инджов: Интервютата на Слави бяха беззъби, не виждам политическо бъдеще пред него

.
Иво Инджов
Имаше много нереалистични очаквания към очаквания сблъсък в „Щоуто на Слави“ с едни от водещите фигури в държавата. Такъв сблъсък до този момент не се е получил, но като че ли хората очакваха да има не толкова сблъсък на шумен с конкретен политик, а сблъсък на различни политически визии, защото Трифонов се асоциира като една от гръмогласните трибуни срещу сегашната власт.
 

Това каза пред БНР Иво Инджов - преподавател във Великотърновски университет. Според него перспективите на Трифонов да овладее незаето пространство в политиката „не нарастват след интервюто с премиера“:

 

„Не виждам някакво бляскаво политическо бъдеще пред Слави Трифонов след беззъбите му интервюта, които хората очакваха, с право или не, да бъдат много по-ясно политически центрирани и обагрени“.

 

Задаването на зрителски въпроси, според Инджов е било ПР-стратегия, за да се „създаде впечатлението, че водещият Слави Трифонов и неговото шоу се явяват един вид гласът на народа, гласът на суверена – роля, която те самите са си разписали“. Позицията на президента Радев да не се появи в шоуто пък е било „като цяло добро решение, защото се видя че равнището не е особено високо на тези политико-медийно-шоу разговори“.

 

Борисов и Цацаров са откликнали на поканата, „защото ситуацията за управляващите у нас не е никак добре и когато се отвори възможност, те трябва да се опитват да обяснят своите действия и бездействия на фона на уличния натиск и на фона на натиска на опозицията“. От друга страна обаче е останало усещането за режисираност и за нагласен мач, каза Инджов:

 

„Още повече, когато премиерът, на един от въпросите на Слави Трифонов, извади предварително подготвено листче. Очевидно е бил запознат със съдържанието на въпросите и се е подготвил предварително. Значи никаква спонтанност няма в този разговор“.

 

Според Инджов, Борисов няма основания да се притеснява от артикулираните от главния прокурор намерения да проверява министри.

 

През последните 2-3 години има кризисни ситуации, когато мнозинството в НС е правело „доста сериозна опити да бламира своя лидер“, припомни Инджов по повод твърдението на Борисов, че понякога партията му е по-силна от него.

 

Експертът не очаква успокоение на политическата сцена в близко бъдеще.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8621 |06.11.2018 Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов . 4| 6276 |09.10.2018 Слави Трифонов: Държава, територия или кочина населяваме . 9| 10167 |01.10.2018 Слави Трифонов: Македонците са едни объркани хорица . 25| 19728 |04.09.2018 Слави Трифонов: Далаверата у нас се пази от сините каски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads