Реклама / Ads
4| 6287 |09.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Слави Трифонов: Държава, територия или кочина населяваме

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
Най-напред искам да изкажа съболезнования на близките на Виктория Маринова. Болката няма да изтлее, защото човеците не притежаваме сила, с която можем да преодолеем загубата на близък, особено ако е жертва на подобно брутално убийство. Близките на Виктория обаче ще трябва да проявят сила, с която да превъзмогнат всички онези думи, които волно или неволно петнят и ще петнят името й.
 

Това написа на фейсбук страницата си Слави Трифонов и продължава:

Защото на всяко „компетентно мнение“ във фейсбук имаме и „компетентна присъда“ - убиецът е наркоман, клошар, циганин, бежанец, джебчия, сексуален маниак, любовник, луд от близката психиатрия и, разбира се - някой, който е поръчал Виктория заради работата й. И всяко „компетентно мнение“ е „единствено и неизменно“. Емоциите винаги са били лош съветник, най-разумното би било да се доверим на т.нар. „компетентни органи“. Но пък влизаме в Параграф 22, защото вярваме ли, че има наистина компетенти органи? Показаха един криминалист от Русе - с дебел ланец на врата. Той от компетентните органи ли е? Всъщност, тоталното недоверие в правораздавателните органи и в институциите е инкубатор за „компетентни мнения“ във фейсбук.

 

Все пак, най-малкото тук МВР може да си позволи да остави това убийство неразкрито, както недопустимо се случи в десетки други случаи. Защото в този случай - Виктория е журналист. Не, журналистите не са по-специални хора, но неразкриването на убиеца по категоричен начин, не просто ще засили съмненията, че Виктория е убита заради работата си, а ще превърне съмненията в масово убеждение. И тогава - ще можем ли да говорим въобще за наличие на държава, когато хората, населяващи територията й, са убедени, че се убиват журналисти заради техни материали?, пита той.

 

Всъщност, какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина, след като още вчера мнозина бяха убедени, че Виктория е убита заради работата й и то без да познават работата й? А пък да се приеме тази версия за нещо очаквано, неизненадващо и почти нормално - това е брутална диагноза докъде сме я докарали, завършва Слави Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10178 |01.10.2018 Слави Трифонов: Македонците са едни объркани хорица . 25| 19755 |04.09.2018 Слави Трифонов: Далаверата у нас се пази от сините каски . 15| 47145 |02.07.2018 Петър Добрев: Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов . 20| 23604 |28.06.2018 Слави Трифонов: Бойко е фалшив политик и лъжец, уплаши се, че ще го съдя!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads