Реклама / Ads
0| 5672 |21.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Кънев: Преди дни Цацаров не откри нищо във Фонда за лечение

.
Радан Кънев
"Във Фонда за лечение на деца в чужбина току-що е приключила прокурорска проверка, нека главният прокурор Сотир Цацаров бъде попитан как тази проверка е приключила със становище, че няма никакви нередности, а две седмици след това има арести, начело с шефа на Фонда", заяви Радан Кънев.
 
„Аз виждам два варианта - по време на проверката са го покрили или в момента наблюдаваме чист пиар", каза още той пред bTV. Според него властта парадира в медиите, като показно се бори с корупцията.

"Може би трябва да повярваме, че в продължение на година и половина не е имало никакъв повод за акции и арести, след което изведнъж са се появили поводи, които при това ни анонсират от предишната седмица", смята той.

Според него правителството е започнало да действа дори минимално срещу корупцията, защото се е уплашило от действията на Кънев и сие, които са показали, че в българската политика има алтернатива, чиято кауза е съдебната реформа и борбата с корупцията.

Политикът е убеден, че за година и половина у нас е имало "чадър", но не се знае Борисов или Цацаров го е разпъвал.

"Борбата с корупцията не е работа на изпълнителната власт, а на независима прокуратура. Ние виждаме една все по зависима прокуратура. Събират се всяка сряда премиерът и главният прокурор и решават кого да ударят. Но дали не решават и кого да не ударят", попита той.

Радан Кънев даде и няколко примера за пропукванията в модела:

- спряна поръчка за 120 млн. лв. за градската инфраструктура във Варна, защото била нередна и по стария закон. „Две седмици след това се пусна все толкова нередна и все така по стария закон".

Последната седмица преди влизане на новия закон се пуснаха обществени поръчки за 1,4 млрд. лева, след като премиерът се кълнеше, че спира поръчките, защото трябвало да минат по новия закон, припомни Кънев;

- обществената поръчка за градския боклук на Варна за 60 млн. лв., в която победителят дава минимум 40% по-висока цена от следващия участник;

- ремонтът на Аспаруховия мост на стойност 35 млн. лв., „като не знаем какво е заданието, защото няма поръчка, кой е изпълнителят, как е спечелил защо е тази цена. През 1999 г. - 2000 г. пълната реконструкция на моста е струвала 5,5 - 6 млн. лв. За 35 млн. лв. може да се построи нов мост, а в момента виждаме да се кърпи само горния слой на настилката".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4533 |29.01.2016 Миков към ДАЗД: Заедно сме пред предизвикателството да осигурим бъдеще на нашите деца . 1| 5151 |19.01.2016 Радан Кънев: Главният прокурор да разследва търговете за „Хемус” . 3| 5599 |29.10.2015 Полицаи раздават пликчета с пари предизборно . 8| 6835 |20.10.2015 Бате Сашо Манов пред Фрог: БФС се ослушва за ЦСКА предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads