Реклама / Ads
13| 11135 |04.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Катя Илиева: Няма да е изненада, ако пуснат Ториното и групата на свобода

.
Катя Илиева
В съда са събрани косвени доказателства за Ивайло Борисов- Ториното и групата. Докато за ”Наглите” бяха събрани преки доказателства и тогава пристъпиха към арестуването на бандата. С косвени доказателства няма да се стигне доникъде. По-лесно е , да се наговорят свидетели, да се въздейства върху делото.
 
Няма да бъда изненадана, ако на следващото заседание, групата бъде пусната на свобода. Това заяви пред bTV главната редакторка на Frognews Катя Илиева, коментирайки задържането на бандата, за която се предполага, че е свързана с отвличането на Адриан Златков.

По случая полицията се държа много интересно, особено главният секретар Младен Маринов. Той отрече написаното във Frog, че са задържани Златко Иванов - Баретата и Ивайло Борисов- Ториното. А после каза, че задържат всички кримки в страната. И това се оказа невярно, обясни журналистката.

Има информация, че Златко Иванов е бил информиран, че ще  бъде задържан. Той  е знаел и колко адреса ще бъдат проверени, разкри Илиева.

Хора като Златко Иванов - Баретата някои ги гледат като герои, но щеше ли това да е така, ако нямаше корупция в МВР и си вършеха работата. Това говори за самата система. В Холандия, например, никой не дава думата на осъдени за тежки престъпления. Тези неща са показател на какво ниво е системата ни, посочи още тя.

Нещата не са добре, макар че вътрешния министър ни убеждава, че няма мафия. Един министър винаги може да използва статистиката. Но ние в нашия сайт сме писали как могат да се представят фактите в статистиката, каза още Илиева и даде примери с кражба на кола и на мазета. Според нея МВР приписва престъпления на душевно болни, роми и др. А някои от престъпленията въобще не стигат до прокуратурата.

Разкриването на битовите убийства не представлява трудност. Но  никой не е получил присъда за поръчково убийство. Единствено делото "Килърите" е  доведено докрай. Министърът говори за битови убийства, обясни журналистката.

Тя коментра и задържането на кмета на Септември: Не се учудвам, че при него е намерена справка на ДАНС. В ДАНС има брокери или търговци на информация. Има хора с повдигнати обвинения, че са продавали информация, каза още Илиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 48238 |10.01.2018 Катя Илиева: Пробутват ни версии за Петър Христов, за да не разберем кой ще строи ”Хемус” . 7| 7985 |02.01.2018 Ген. Атанасов пред Фрог: Нямам доверие на президента, обслужва искания на управляващите . 1| 5667 |13.12.2017 БАН с програма за протестни действия: Повече няма да търпим . 3| 10490 |08.12.2017 Адв. Христо Ботев: Сръбската прокуратура няма да се поддаде на натиск, Цв. Василев ще се зарадва да види Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads