Реклама / Ads
6| 8427 |29.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Кирил Войнов говори нелепици за язовирите и хвали вожда-слънце

.
Кирил Войнов
Шефът на Дирекцията за метрология и технически контрол Кирил Войнов говори нелепици за язовирите по БТВ. Той не спря да хвали премиера-слънце Бойко Борисов по БТВ.
 

Войнов каза, че до края на годината ще наложат 500 акта по 1000 лв. за нередовни язовири на кметове.  Ще напомним на шефа на агенцията, че глобата не се налага с акт, а само след издаване на  наказателно постановление. Според източници на Фрог такива все още няма. Напомняме, че Дирекцията е регулаторен орган, който следи за състоянието на язовирите.

 

Ръководството направи среща с БАН и вече ще получаваме навременна информация за прогнозата на времето.  От един месец работи щаб и започнахме да наблюдаваме язовирите. Да благодарим на българското правителство, че обърна внимание за състоянието на язовирите. Не си даваме сметка за климатичните промени. Няма проблем с язовирите, а в водосбора, каза Войнов. По думите му 5-6 кмета се криели и не искали да си получат актовете.

 

Трябва да се извърши ремонт на язовирната стена на „Бели Искър“. След като със случая се е захванал премиера, значи ще стане. На края на годината правим две години от създаването си. Трябваше да издирваме язовирите. Трябва да има държавна политика, защото кметовете ще тръгнат да унищожават язовирите, допълни той.

 

Преди дни шефът на ВАП Ася Петрова съобщи, че дирекцията не си изпълнява ангажиментите си и тотално бездейства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4520 |22.11.2017 ГЕРБ отговори на БСП за наркотрафика и купения вот . 1| 4321 |22.11.2017 Прокуратурата: Агенцията по метрология тотално бездейства за състоянието на язовирите . 0| 4557 |21.11.2017 Цветинка Пашкунова стана говорител на съдиите във ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads