Реклама / Ads
8| 5200 |01.06.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Когато диктаторът заговори за пълзяща диктатура

.
Скандали затрупват общественото съзнание един след друг. За обикновения зрител чак става трудно да проследи кой какво е казал, защо го е казал и какви реакции е предизвикал. Сюжетните нишки са толкова много, че тяхното начало е едва доловимо. Затова ще бъда кратка. Някой хвърли голямото л*айно във вентилатора и следи хвърчат навсякъде - войната в прокуратурата, политическите скандали, разследвания, дела на трупчета. Но едно нещо е особено притеснително - диктаторът заговори за пълзяща диктатура.
 

“Срамните записи от партийното заседание на "Продължаваме промяната" и последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им  евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, “подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна. Записите предизвикаха изключително негативни коментари за България в европейски медии и с тях бяха дискредитирани европейски лидери”, написа във Facebook профила си президента Румен Радев. 


.

Разбирате ли, онзи, който управлява държавата еднолично през служебни правителства вече две години, заговори за пълзяща диктатура. Знам, че живеем в абсурд. Но вече не ми е смешно. 

 

Господин президент, не сте ли вие онзи, който вече две години еднолично управлява държавата през служебни правителства? Не сте ли вие онзи, който назначи Пламен Тончев за шеф на ДАНС по предложение на служебното правителство още през месец май 2021 г.? Не сте ли вие онзи, който няколко пъти връчи третия мандат за съставяне на правителство на партия, която нямаше никакъв шанс да състави кабинет, за да може да се иде към нови избори? Не сте ли вие онзи, който уж от загриженост за родината нарушава конституционните си правомощия и призовава партия, която има законовото основание да предложи правителство, да не го прави, защото мандатът е пробит? 

Питам само. 

 

Диктатурата започва там, където свършва разделението на властите. Това е основен принцип на демокрацията. А когато има размити граници, господин Радев, тогава се получава пълзяща диктатура. Вярвам, че добре го знаете. Вие отдавна сте прекрачили своята.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5488 |12.12.2022 Скандално е ПР-ът на Народния театър да придружава бивш политик, когато той гласува . 0| 5591 |18.07.2022 Мая Манолова: Заговори ли Нинова за ниски цени, гответе се да плащате двойно . 17| 12470 |10.02.2022 Журналисти от Фрог: Когато стъпихме в психиатрията в Курило, видяхме истинското лице на държавата ни . 15| 10274 |26.12.2021 Г. Господинов: Защо спряхме да си говорим? Къде беше точката, когато започнахме да се разпадаме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads