Реклама / Ads
10| 2338 |07.08.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Любомир Стефанов: Политиците сами уронват минималния си престиж и го въргалят в публичния прах на презрение и срам

.
Политологът Любомир Стефанов Източник: БГНЕС
"Партиите са се превърнали в мантии на трима-четирима души, без да функционират като партии, без да представляват граждански интереси и без да позволяват на гражданите да участват в политиката."
 

Това мнение изрази пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

 

"Как отивате и гласувате за такива хора? ... Политиците сами уронват минималния си престиж и го въргалят в публичния прах на презрение и срам", категоричен бе той. 





Според него резултатите от изборите през последните три години и половина са в сценария "пирова победа":

 

"Който и да излезе първи, никакъв победител не е, защото не може да реализира мандат. И второ - при условие, че ти си блъскаш гърдите, като същински Бай Ганьо, че си победител, а избирателната активност пада драматично към катастрофални нива, в какво си победител точно, в удавянето на българската демокрация!?". 

 

По думите му ако Димитър Главчев бъде сменен на поста служебен премиер, това ще означава, че "той е на някакво ниво успешен, на някакво ниво може да се желае повече и има нужда той да бъде сменен, за да бъде нещо продължено, спряно или да бъде нещо ново започнато". 





Стефанов коментира и готовността на партиите за нови избори:

 

"Няма да има обединено ляво с БСП, която иска да е на 110 години, а не се е извинила за комунистическия терор и за миналото си. ... ПП-ДБ не са имали никога гласоподаватели, които да загубят, това беше една вълна в цялото общество, която търсеше канал, чрез който да изрази недоволството си. Поотделно имат електорат, но не заедно в ПП-ДБ. В това насипно състояние, липсата на структури, липсата на политически вътрешнопартиен живот, няма как да привлича, тъй като няма към какво, т.е. няма център към каквото да се стреми. Дали могат да разширят електоралната си база с настоящото си поведение? Дълбоко се съмнявам. ... "Възраждане" показа знаци на цивилизованост в парламента, въпросът е дали не са конюнктурни", смята анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 11005 |04.08.2024 Вени Марковски: Kак тръгва слухът, че жените боксьорки са мъже - от близък до Кремъл шеф на МБА . 2| 3192 |03.08.2024 Станимира Петрова: Няма как да сравним мъжката сила с женската. Вярвам, че българският бокс ще се завърне с медал . 13| 7606 |31.07.2024 Д-р Шишков с тревога и гняв: Осакатяват пациентите с операции само заради пари от касата . 2| 3037 |31.07.2024 Проф. Владимир Чуков: Близкият изток се подпали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads