Реклама / Ads
7| 9894 |18.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

”Любовната дипломация” на Борисов: Целувки, прегръдки... (СНИМКИ)

.
Бойко Борисов - дипломатът, от който целия свят имаше нужда. Защото нашият премиер води невиждана до този момент външна, а и вътрешна политика. Политика, способна да стопи всички ледове и да създаде приятелства между най-големите врагове.
 

Целувката на принца

 

Премиерът обича да фамилиарничи. Това може да се види от километри. Заради своеволното си поведение дори често е отнасял подигравки, след посещения на високо равнище. Ръкува се, прегръща се и дори се целува със световните лидери, сякаш са стари познати, станали от домашната трапеза след четвъртата ракия, за да си кажат довиждане.

 

Борисов е и човекът, похвалил се с факта, че три папи са го галили по главата. Това може и да е солидна част от личната биография според премиера, но за нас нещата звучат малко другояче. Ако такова “галене” е имало, по-скоро е изглеждало нелепо, сякаш главата на римокатолическата църква е потъркала голото и лъскаво теме на премиера за късмет. Интерпретацията ни обаче може и да е грешна, кой знае.


.
Снимка: Бойко Борисов и папа Йоан Павел II
.
Снимка: Бойко Борисов и Херо Мустафа

 

Една от първите срещи на Борисов с новия американски посланик Херо Мустафа пък изглеждаше по-скоро като рандеву, което журналистите своеволно са прекъснали. Премиера разцелува американката доста страстно, а културният обмен може би е дошъл по-скоро като културен шок за Мустафа - там в САЩ не правят такива неща, все пак.

 

Отношенията между премиера и германския канцлер Ангела Меркел пък за никого не са тайна. Двамата особено много се харесват и свободно демонстрират симпатиите си един към друг (каквито и да са те). Но няма да ни стигне мястото да покажем всички снимки, показващи взаимоотношенията им.


.
Снимка: Бойко Борисов и Еманюел Макрон
.
Снимка: Бойко Борисов и Ангела Меркел
.
Снимка: Бойко Борисов и Алексис Ципрас
.
Снимка: Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер
.
Снимка: Бойко Борисов и Виктор Орбан
.
Снимка: Бойко Борисов и Еди Рама
.
Снимка: Бойко Борисов и Доналд Туск


.
Снимка: Бойко Борисов, Росен Плевнелиев

 

И след всички тия фамилиарности от страна на Борисов, няма как да не се запитаме - какво ще последва от вчерашното здрависване между президент и премиер? Радев и Борисов стиснаха ръце на рождения ден на КНСБ и по всичко личи, че ледовете между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” може би ще се разтопят. Двамата първи в държавата се погледнаха мило, макар задочно помежду им да текат словесни престрелки.


.
Снимка: Бойко Борисов и Румен Радев

 

Ще успее ли ръката на Борисов да разтопи леденото президентско сърце? Ще проработи ли нестандартната дипломация на премиера?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 11036 |29.12.2019 Перничани до Борисов: Кракра Пернишки и финикови палми са спасението . 15| 9324 |07.07.2019 Поетът Георги Борисов: Народът ни е развален, макар да е преживял много . 25| 22754 |30.07.2018 Майките към Борисов: Намалете разходите по охрана на Доган и Пеевски . 14| 20483 |17.05.2018 Германският в. ”Ханделсблат” за Борисов: ”Безсилният портиер на ЕС”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads