Реклама / Ads
12| 11093 |10.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Мъже в черно притесняват протестиращите срещу номинацията на Иван Гешев, очакват се безредици /допълнена/

.
Маршът за ред и законност, който се провежда в този момент, е застрашен от провокации. За това алармират събралите се на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Над 50 мъже в черни дрехи не могат да обяснят присъствието си пред съдебната палата, а полицията не реагира.
 

Всички хора събрали се на протеста срщу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор се опитват да се изолират от тези хора, които изглеждат сякаш са там за да създадат провокация. По-рано днес се появиха предположения, че футболни уттраси може да се опитат да компроментират протеста.

 

Протестъри сигнализираха полицията за тяхната присъствие, но ченгетата обясниха, че ще ги махнат след първата провокация, ако има такава.

 

Самите мъже обясниха пред журналисти, че са дошли да викат против Гешев, за да оправдаят присъствието си тук.

 

Пред съдебната палата се сформират две странни агитки, които по видими белези нямат нищо общ с нормалния протест по една проста причина - повечето от тях не могат да обяснят присъствието си тук, съобщи човек на Фрог от мястото на протеста.  Едната агитка е подобна на футболните ултраси, които виждаме по стадионите по време на футболни мачове. Другата агитка е тази на ромите, които са се дистанцирали от всички останали, като са насядали по стълбите на съдебната палата.

 

На въпрос на Фрог обясниха, че не знаят и че са дошли просто така. Не е ясно от къде са разбрали за протеста. Допълниха, че са от Пловдив, че никой не ги е докарал, а по собствено желание са дошли в София. Малко след това ромите издигнаха плакати  на които пише "Гешев е расист" ( може да ги видите на снимките по-долу).

 

От президенството до съдебната палата на групичики са разположени мъже с черни дрехи. Протестиращите са обезпокоени, че след като не се намесва полицията може да се стигне до безредици.

 

Описаната атмосфера е причината самият протест да започне с напрежение. Водещ обяви: „Имаме едни гости, които не са поканени тук – ето ги лесно може да ги разпознаете. Имаме гости от Сливен, Бургас и Перник.“

 

Хората освиркаха мъжете в черно и ромската агитка. Полицията продължава да не реагира с оправданието, че нищо не могат да им направят. Пред Фрог един от тях обясин, че е от Перник и призна: „За некво прокурорче съм тука“.

 

След като усетиха, че са нежелани агитката започнаха да се оправдава, че са случайно преминаващи хора, които искат да видят какво се случва. Протестиращите викат „Довижадане“ на неканените гости. Някои от тях във видимо неадекватно състояние започнаха да се събличат, за да показват мускули и татуировки. Напрежението се покачва, но полицията нехае, а хората сами се опитват да изгонят натрапниците.

 

В момента протестиращите са изтласкали мъжете в черно до стената на съдебната палата. Те се държат объркано но нагло, хилят се и демонстрират голите си тела.

На протеста говориха адвокат Емил Георгиев, съдия Методи Лалов, следовател Бойко Атанасов, който е номинация на много граждански организации за главен прокурор.

Лидерът на ГД БОЕЦ Георги Георгиев също говори пред протестиращите, като обяви, че в четвъртък, от 15 часа ще блокират съдебната палата в София  с едно основно искане – оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев. Хората дошли на протеста използваха възможността да оставят своите подписи в подписката на кандидатурата на  Бойко Атанасов

 

Агитката на неканените гости видимо започна да се стопява, но не защото са си тръгнали, а защото се разпръснаха сред протестиращите в групички от по двама-трима души. Ромите пък се отделиха отзад, купиха си по парче пица и по бира и се наслаждават вече на протеста като на спектакъл.

 

Паралелно с протеста пред Съдебнат апалата се провежда и т.нар. "Марш за законност", който е в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Маршът започна точно в 17:00, като  участниците в него бяха спрени от полицията до Ларгото, съобщава БНТ.

 

Протестиращите срещу номинацията на Гешев в този момент се насочват към същото място.

 

Вижте снимки от протеста:


.


.


.


.

.

.

.

.

 



.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14841 |03.07.2019 Илиян Василев: Драги мутроидиоти, изгонете мутрите от Черноморието . 0| 4356 |08.03.2019 Държавата да обезвъзмездява собствениците на дюни, искат от асоциация ”Българско Черноморие” . 0| 4735 |02.02.2019 Калоян Паргов: Критиките на президента Радев ни мотивират, не ни притесняват . 2| 6555 |08.06.2018 Депутатът В. Тошев: Провокации откъм Черно море изразходват ресурса на изтребителите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads