Реклама / Ads
16| 15581 |31.01.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Човек от екипа на Гешев нарича прокурор “помияр”, докато го натиска за дело

.
Иван Гешев
Човек от най-близкото обкръжение на главния прокурор Иван Гешев се обадил на прокурор, за да му каже как трябва да реши дело, свързано с изборното законодателство. Щом човекът на Гешев разбрал, че държавният обвинител не иска да “клекне” и да напише каквото му се казва, в пристъп на гняв го нарекъл “помияр”.
 

Това разказа пред Фрог нюз двама независими източници  от Съдебната палата. Според него натискът станал съвсем скоро, по време на последните парламентарни избори. Твърди се, че от кабинета на обвинител №1 на практика лобирали в полза на политическа партия, изцяло отдадена през последните години на правата и свободите на хората. 


Припомняме ви, че обидите, които се сипят срещу магистрати и разследващи органи от страна на високопоставени служители в прокуратурата,  не са прецедент. Имунитетът, с който се ползва шефът на НСлС Борислав Сарафов, го отърва от дело за обида, заведено от следовател, ангажиран с разследване на трагичния инцидент край Хитрино. Целият екип, станал свидетел на нападките, тогава възрази пред Инспектората на ВСС срещу подобно унизително поведение.Съвсем очаквано, не последва нищо. 

 

Сарафов, който през последните седмици се явява рупур и защитник на Гешев,  реши да приключи с примирие друг скандален случай, като се извини на разследваща полицайка от ГДБОП за изречени унизителни думи. Твърди се, че освен обидни квалификации, изръсил и въпрос от рода на: “Ти св…а правила ли си?”. Случаят беше отразен в медиите, но Борислав Сарафов, който призовава за прозрачност и откритост, нито го отрича, нито го коментира. 

 

В последно време усилено се шушука в юридическите среди, че ако Гешев бъде принуден все пак да хвърли оставка, Сарафов, поне временно, ще го замести. Именно с това се обяснява неговата медийна активност напоследък. 


Не е тайна, че при непослушание от страна на прокурори, начинът да бъдат “вразумени” и вкарани в “правия” път, е да ги командироват от единия в другия край на България, на възможно най-затънтеното място.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7730 |26.01.2022 Игор Федик специално за Фрог: Ако искаш мир, готви се за война! Готова ли е Украйна да отрази руска агресия? . 1| 13395 |18.11.2021 Илхан Андай: Ако четворната коалиция не настъпи мотиката, депутатите от ДПС ще бъдат само заплатаджии . 13| 27259 |09.11.2021 Бакалов: Да изтеглиш 60 млн. в брой без предварителна заявка, може да стане само в българска банка . 24| 7483 |08.11.2021 Хенри Кисинджър: Какво е да си човек в епохата на изкуствения интелект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads