Реклама / Ads

2| 10729 |27.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Мария Чернева: Напускам БНТ - НЯМАМ ИЗБОР!

.
Това написа в социалната мрежа една от най-популярните журналистки в националната телевизия Мария Чернева. Тя си тръгва от медията, която гражданите издържат чрез данъците си, доброзорлем. Ето какво написа Мария:

Днес смятам да подам едномесечно предизвестие за напускане.
Извинявайте! На всички, които ми се обадиха да ме подкрепят и ме убеждаваха да остана. Повярвайте ми - НЯМАМ ИЗБОР. Особено след моята публична екзекуция пред цялата редакция на новините. Когато директорът на информация посегна на най-ценния ми капитал - доброто име и доверие, градено 25 години.

 

С недопустими внушения за недостойно поведение като представител на БНТ в Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, с изразена погнуса към мен. Единствено по твърдения в някакво писмо към генералния директор. Писмо, за което шефката на информация не допусна и грам съмнение, че съдържа неистини. С думи, които ме възпламениха от възмущение, с думи, които предизвикаха нападките на някои колеги - как съм могла да отказвам лечение на деца.

 

Писмо заради което, публично ми беше отнет ресор здравеопазване, защото имали право да ми го вземат. Там където съм най-силна и независима, там където мога твърдо да отстоявам обществения интерес и лесно различавам чуждо влияние. Отстранена съм без никакъв професионален аргумент, публично като знак към всичките ми колеги - каква "подкрепа " биха имали всеки път, ако настъпят нечии интереси и потекат жалби към тях.

 

Трябва да давам обяснения, генералният директор ги поискал писмено. Така каза Уляна Пръмова. Два дена чакам да получа и искането, и писмото, за да се защитя. Докато разбера, че на генералния директор не му трябват моите обяснения. Той вече е изпратил писмото си до министъра на здравеопазването с искане да бъда сменена като член на ОС на фонда. Повярвал е явно на някакви чужди твърдения. В писмото, което така и не получих , на Пламен Таушанов от Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП) с настояване да бъда сменена от ОС.

 

Защо генералният директор трябва да вярва на мен, като може да приеме без съмнения твърденията на човека, чийто представител в ОС на фонда гласува заявления на родители в явен конфликт на интереси. Конфликт на интереси, тъй като той в качеството си на председател на УС на БАЗП, чрез представителството си в ОС на Фонда има пряк достъп до личните данни и контакти на родителите и децата с отказано лечение в Германия, оспорвано от наши експерти. Конфликт на интереси, защото същата асоциация инициира съдебни дела срещу фонда и представлява, и защитава родителите на децата вероятно не безкористно.

 

Това ръководство на БНТ се разграничи от мен.
Аз се разграничавам от това ръководство на БНТ.
Професионалната ми чест го изисква.
 

Мария Чернева, Фейсбук
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3723 |05.01.2018 Българите все още кръщават най-често децата си с имената Георги, Мария, Иван, Иванка . 0| 5395 |10.09.2016 Мария, убила насилник: Можех да си тръгна с отрязан крак . 1| 5489 |07.09.2016 Мария, убила изнасилвача си: Излъгах го, че съм девствена, за да се смили . 1| 15160 |12.07.2016 Радонов за Фрог: И аз напускам България! Облекчен и щастлив!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ