Реклама / Ads
13| 9929 |30.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Г. Марков: Парламентът простреля в сърцето българската демокрация и взриви чл . 1 от Конституцията

.
Георги Марков
Бойко Борисов е много голям демократ и много великодушен. Чух по пътя, че Мая Манолова като омбудсман ще тръгне към хората. Нека да тръгне към Унгария, за да види как там падна цената на тока. Бойко прави каквото може по случая, каза Георги Марков, бивш конституционен съдия по БТВ.
 

Парламентът поиска  да се чуе гласа на народа, което е най-същественото, след като активността на гласоподавателите е паднала. Парламентът простреля  в сърцето българската демокрация и взриви чл.1 от Конституцията.

 

Те се самобламираха. Този парламент оттук насетне не може да се взима на сериозно. Той вече не е реформаторски. Няма човек, който да се изправи и да каже: Дайте да си тръгваме, възмути се той.

 

И продължи  в този дух: За идиоти ли ни смятат? Трябва да си идат. За задължителното гласуване може да се търси някакво оправдание. За мажоритарният вот не може да се измисли оправдание. Страх ги е да има борба на личности. За мажоритарното гласуване ГЕРБ гласуват като един. Партиите не могат да откажат референдум. Ние сме страната на несъстоялата  се пряка демокрация. Защо лъжем хората. Трябва да си отидат с това, което направиха. Каква съдебна реформа ще правят?! Обяснението е страха от ГЕРБ. Оставиха електронното гласуване, защото е безсмислено . Парламентът, ако поиска, може да го въведе. Законът ни го позволява.

 

Мисля, че добре направиха, че питаха КС . Проблемът е, че има едно младо решение, то е от 2005 година. ВКС  пита КС , може ли да се преструктурира ВСС. КС  не допуска това питане, защото се е произнесъл вече с Решение №3 от 2003 година. Бойко Борисов е в ролата на факира Мити. Трудно е КС  да вземе решение. Българинът всичко може, само да му се възложи, казва Радой  Ралин . То ни е възложено от Брюксел. КС  ще намери форма. В съдебната система има жажда за промяна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4916 |30.07.2015 Парламентът избира омбудсман - Манолова или Пенчев . 2| 6147 |22.02.2015 Пилотът А. Марков: "Фалкон"-ът с колесника е запечатан . 2| 5429 |27.10.2014 Парламентът вдига завесата днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads