Реклама / Ads
10| 6539 |22.10.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Мед. сестра Мая Илиева: Сертификатът развърза ръцете на работодателите за натиск

.
Мая Илиева
”Изискването на зелен сертификат развърза ръцете на работодателите за скрит натиск върху медицинските сестри. Има и заявки от тях за напускане. Но този натиск нарушава много и основни конситтуционни права”, каза Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински сестри, медицинска сестра и един от организаторите на протестите.
 

"Имаме сигнали за този натиск от цялата страна - Сливен, Габрово. От тук ще произтече голям пробем и да видим тогава кой ще обслужва пациентите. И това се отнася само за нашия пероснал. Ние сме дискриминари. А ние отнесохме всичко от пандемията. Имаше случаи в началото на пандемията, когото още нямахме защитни облекла, наши колеги да бъдат заключвани, за да обслужват Covid пациентите. И сега пак ние сме принуждавани.


Това, че в Европа и другаде се задължава медицинският персонал да се ваксинира, не значи, че е правилно, заяви още Илиева пред БНР.


По думите ѝ има риск от заразяване между първа и втора доза, защото тогава са най-рискови пациентите. "Не виждам логика в това да им се дава сертификат. А също и не възприемам това да не се признават антителата за сертификат", каза тя.

"Сега обаче графиците ще се оголят тотално след тестването. Това тепърва предстои. Освен това сега има и напрежение между ваксинирани и неваксинирани в болниците. Това ще бъде отново в ущърб на пациентите. Защото преболедувалите при нас също не искат да се ваксинират. Но има и такива, които се страхуват и правят това, което им кажат работодателите", посочи още Мая Илиева.


Може би да има заведени дела за това, че нямат право да работят без сертификат в бъдеще, смята още Илиева. Тя посочи, че ще им помогнат като синдикат да заведат такива дела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 12493 |03.03.2021 Катя Илиева: Някой нежно ги наричат ”калинки”. Не са толкова безобидни. Хиени са . 5| 9132 |09.01.2021 Медицинската сестра Мая Илиева за КНСБ и ”Подкрепа”: Колеги, не финансирайте палачите си! . 9| 6183 |17.11.2020 Проф. Слатински: Гоце Делчев би се срамувал, че България остави по-малката си сестра на улицата . 66| 67285 |06.11.2020 Медицинска сестра с потресаващ разказ: Това, което се случва в болниците, е геноцид. Горим като крушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads