Реклама / Ads
0| 6174 |18.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Миков: 2015 -та е годината на големите приказки, лъжите и неизпълнените ангажименти

.
Михаил Миков
„Все по-видими са резултатите от кабинета „Борисов – 2“, защото 2015 г. може да се определи като годината на големите приказки, наглите лъжи и неизпълнените политически ангажименти на управляващите. Година на политическа нестабилност, хаос и липса на посока в управлението“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в декларация от името на парламентарната група на левицата.
 

Той подчерта, че остават броени дни до края на 2015 г. и е време за равносметка. „Това е година на социално замразяване, ширеща се бедност и демографска криза, която убива бъдещето на България“, допълни той. Според него, икономическата стагнация все повече се усеща от бизнеса и не случайно вчера това е било публикувано като доклад на Българската стопанска камара. По неговите думи, изминалата година е довела до въвличането на България в дългова спирала, а България е продължила да загърбва национални приоритети и покорно да навежда глава пред интересите на чужди държави. „Година, в която хората у нас нямат особено големи поводи да се гордеят с онези, които избраха да ги управляват в края на 2014 г.“, каза още той.

 

Миков подчерта, че 2015 г. година ще се запомни с това, че така и не е станало ясно кой точно и кога участва в управлението на държавата. „Първоначално обявената четворна коалиция стана петорна, на моменти беше шесторна. Явно никой няма интерес да разкрие, че коалиция всъщност няма, а мнозинствата се формират не на политически принципи, а въз основа на икономически, частни и други неполитически интереси“, обясни той.

 

Председателят на БСП е на мнение, че България вече повече от година върви без посока. „Започнало с гръмки обещания за реформи, управлението единствено задълбочи проблемите в секторите, за които претендира, че реформира. Решенията се променят постоянно според моментното настроение на министър-председателя на България или според интересите на някоя друга държава“, каза още той.

 

„Казаха ни, че сме предоговорили условията по договорите с ТЕЦ-овете Марица-Изток 1 и Марица-Изток 3, но се оказа, че подобно предоговаряне никога не се е случвало“, припомни Миков и допълни, че днес енергетиката е в по-лошо финансово състояние от когато и да е било досега. „Обещаха да не вдигат данъци, но го направиха. Казаха, че няма да има данък „уикенд“, а вчера българските граждани разбраха, че всъщност ще има“, подчерта лидерът на левицата. По неговите думи в средата на годината управляващите са уверявали, че няма да се вдигат винетките. „А днес ни казват, че 50% увеличение е малко и хубавото тепърва предстои следващите години, когато кабинетът „Борисов“ пак се надява да решава тези въпроси“, коментира той.

 

Миков подчерта, че е имало опити за приватизация на железници, пощи, болници, но никой от тях не е успял пред надигащото се недоволство на хората. Той припомни и разделянето на хората в областта на здравеопазването, както и пренасочването на оскъдния ресурс за образование към частните училища. „Защо не се прие законопроектът ни за въвеждане на намалена ставка на ДДС върху детските храни, играчки и някои социални услуги“, попита Миков.

 

Председателят на БСП коментира и че тази година се е мълчало и за бежанците. Той попита колко от тези 400 000 бежанци от Турция ще бъдат зеселени в България и ще участваме ли в новата агенция, която ще плаща сметката. „Дано Новата година донесе на българските граждани повече истина от правителството и мнозинството“, заключи Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5343 |15.12.2015 Дъб в Силистра ще се бори за "Европейско дърво на годината 2016" . 1| 4693 |10.12.2015 Миков: Наш дълг е да предложим алтернатива за по-справедлива Европа . 4| 4981 |06.12.2015 Миков: Благодарност за дарителите, те запълват вакуум в държавата . 1| 5081 |10.09.2015 Миков: В Перник ще подкрепим хората, които ще върнат лявата политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads