Реклама / Ads
8| 4997 |01.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Миков към възрастните хора: БСП никога няма да отстъпи от ангажиментите си към вас

.
Михаил Миков
„Въпреки че поколението, към което принадлежат днешните български пенсионери, понесе най-тежките удари на двете десетилетия на социален и икономически преход, и въпреки че преживя изключително сериозни сътресения от материален, битов и социален характер, то не само че съумя да опази своето достойнство, но и също така продължава да е съставено с едни от най-съзнателните, активни и отговорни граждани на нашата страна“. Това пише в поздравителен адрес от председателя на БСП Михаил Миков по случай отбелязването на Международния празник на възрастните хора.
 

Той подчерта, че страданията, които годините на прехода са  причинили, не трябва да бъдат забравяни. „Както и не трябва да бъде забравяно, че вие, с вашия труд и самоотверженост в рамките само на 40 години успяхте да издигнете България до нивото на развита индустриална държава. В знак на признателност за всичко сторено от вас, Българската социалистическа партия никога няма да отстъпи от  ангажиментите си към вас“, категоричен е председателят на БСП. Като доказателство за думите си той посочи управлението само в периода 2013-2014 г., когато са били одобрени допълнителни средства в размер на 40 млн. лв. с цел на обезпечаването на социалните плащания за най-уязвимите групи граждани. „С тях бяха финансирани социални политики, засягащи и възрастните хора“, пояснява той.

 

Миков акцентира и върху разширяването на обхвата на програмата за енергийно подпомагане и повече хора, изпаднали в затруднение, да могат да получат подкрепата на държавата. „Постигнато бе намаление на цената на електрическата енергия средно с 5%. Върнато бе Швейцарското правило, според което пенсиите следва да се осъвременяват всяка година“, казва още Миков. По неговите думи това е довело до увеличение на средната пенсия. Председателят на БСП припомня и че потребителската такса за пенсионери при посещение на лекар е била намалена на 1 лв., като разликата остава за сметка на Министерството на здравеопазването, т.е. на българската държава. „Осигури се допълнително подпомагане на пенсионерите с коледни и великденски добавки. Спря се необоснованото увеличаване на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране“, допълва той. Миков подчертава и че е увеличен максималният осигурителен доход и таванът на пенсиите. „Промениха се условията за пенсиониране на военнослужещите и бяха възстановени отнети им социални права“, се казва още в поздравителния адрес.

            Михаил Миков е категоричен, че дори и в опозиция, грижата за възрастните хора не е преставала. „През последната година ние се противопоставяхме последователно на управляващите, когато те увеличиха възрастта за пенсиониране, когато разделиха българите на социално значими и не толкова значими в социално отношение, когато ограничиха достъпа до здравеопазване, когато замразиха социални плащания и изтеглиха безпрецедентния 16 млрд. заем“, заявява той. Председателят на БСП подчертава, че партията е била против всичко това, но само с гласовете на левицата в Народното събрание не са успели да се противопоставят на дясната политика на управляващата коалиция.

 

„За мен е важно за пореден път да потвърдя, че вашето партньорство винаги е било високо ценено от нас. С помощта на искрената ви подкрепа БСП успя да отстои и проведе редица социални мерки в защита на възрастните хора. Ние ще продължим и занапред да отстояваме нашата политика в интерес на хората!“, заключва Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6679 |11.09.2015 Миков инспектира работата на червени кметове в Ковачевци . 1| 5067 |10.09.2015 Миков: В Перник ще подкрепим хората, които ще върнат лявата политика . 12| 5285 |09.09.2015 Миков: 9 септември отключи възможностите за развитие на България . 0| 5066 |06.09.2015 Миков поздрави чирпанлии с двойния празник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads