Реклама / Ads
3| 7633 |12.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Минчо Спасов: Борисов има мнение, но не е съгласен с него

.
Минчо Спасов Източник: БГНЕС
”Той се закле пред телевизиите, че няма да бъде президент, но той отдавна е създал впечатлението, че има мнение, но не е съгласен с него“. Това бе коментарът на юриста и бивш депутат Минчо Спасов за възможността премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент през 2021 г.
 

Спасов, който бе два пъти депутат от НДСВ, а също и кандидат за вицепрезидент заедно с Татяна Дончева през 2016 г., коментира и други актуални теми пред БНР.


„Като говорим за избора на главен прокурор и за председател на комисията за борба с корупцията, моята оценка е, че господин Борисов, господин Пеевски и околните получиха два коледни подаръка, които ще им позволят да продължат статуквото. За мен е по-важна вчерашното заседание на Народното събрание, в което господин Цацаров получи отлична оценка за дейността си“, каза Спасов, според когото оценката е „трагична“, защото няма по-лоша оценка за работата на един главен прокурор от това да го харесват политиците


„Колкото повече те обичат политиците, толкова повече си се провалил като главен прокурор…. А ние виждаме кои политици го харесаха (Цацаров) вчера най-много. Най-силна подкрепа той получи от ДПС, а най-много гласове получи от ГЕРБ“.


Що се отнася до подкрепата за Цацаров от БСП, Спасов добави: „Прогерберското и промафиотско крило в БСП никога по-явно не е манифестирало, че желае запазване на статуквото. Аз съм далеч от вътрешните дрязги в БСП и не мога точно да кажа каква е кухнята. Факт е обаче, че част от това прогерберско крило на БСП беше организирало среща на главния прокурор в ЦУМ с господин Георги Гергов…“


Спасов смята, че депутатите са отразили при гласуването за председател на КПКОНПИ волята на своите лидери, защото не повече от 50-60 от тях познават лично Сотир Цацаров.


„Аз не съм доволен, защото лично съм депозирал сигнали до г-н Цацаров срещу господин Борисов по случая с Мишо Бирата, кореспондирал съм си активно с него и съм много недоволен от отговорите, които получих – каза Спасов. – Мнозинството показа, че харесва сегашната система. Абсурдно е да се очаква да искат да я променят. Сегашната система е такава, че господин премиерът привиква в къщата си в Банкя градския прокурор на София – Кокинов, и му разпорежда да извърши длъжностно престъпление – да му издаде данни от текущото разследване срещу министъра на земеделието. Това е престъпление по чл. 288, което господин Цацаров отказа да разследва. Размина се с една оставка на Кокинов“.


Според Минчо Спасов препоръката на Венецианската комисия към България е силна негативна оценка за работата на на главния прокурор


„След като казваш, че този човек не е бил контролиран, очевидно си недоволен от неговата дейност и не харесваш маниера, по който той обгрижва политиците и управляващите, вместо да ги обвинява за престъпленията им. Каква по-голяма критика? – мотивира се Спасов. – Не можем да заблудим Венецианската комисия с опитите за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, въпреки че усилено се опитваме и то с такива некоординирани и неадекватни идеи, с каквато господин Борисов излезе – да се създадял нов прокурор, с мандат 7 години, който да контролира сегашния контрольор, но да се избира от същите хора, които избраха и сегашния главен прокурор. Това е абсурд! Ако някой иска да направи истинска реформа, или ще направим реформа така, че президентът да избира главния прокурор, или че президентът ще назначи контролиращото главния прокурор лице. Всичко друго е прах в очите, не само на ЕК, но и на българските данъкоплатци“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7638 |05.12.2019 Лозан Панов поиска да се разследва търговия с влияние, заради изказвания на Борисов и Цацаров . 6| 15404 |25.11.2019 Иво Христов: Борисов мечтаеше за друга среща с Тръмп, не за ”Турски поток” . 14| 15575 |29.10.2019 Миролюба Бенатова: Да отговаряш на критиците си, а не да се цупиш като малко дете, също е част от зрелостта, г-н Борисов . 16| 7335 |15.10.2019 PR експерт: Борисов да се обърне и към други участници в безнаказан расизъм и толериране на насилието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads