Реклама / Ads
10| 9475 |06.11.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Нови бисери в парламента! Рашидов: Хранил съм Доган с шкембе! Московски: Вие возихте леки мъже!

.
Поредните интересни реплики се размениха днес в Народното събрание по време на дебатите за полетите на Авиоотряд 28 за периода 2009-2013 година. От трибуната се изказа бившият министър на културата Вежди Рашидов, който нападна остро колегите си.
 

Като гледам какви неща говорите, няма да се учудя още утре улицата да ви измете. Засрамете се! Не може да се занимаваме с такива дребни неща. Темата за бежанците е номер едно, заяви Рашидов. Нима вие не сте летели с правителствените самолети? Волен Сидеров дори е возил Капка и имаше скандал, че ако тя не влезе при папата, не си дава сметка Цецка Цачева какво ще й се случи. А какво се случва сега? Обсъждаме, колко ядки са били са изядени по времето на Бойко Борисов. Това е смешно. От залата започнаха да се чуват реплики и подмятания, което ядоса бившият министър на културата и той заяви: Вие още не сте били камериерки на Ахмед Доган, когато аз съм го хранил с шкембе чорба.

Тази реплика предизвика бурен смях в пленарната зала. Още по-интересно изказване направи бившият транспортен министър Ивайло Московски. Той също нападна колегите си от комисията за Авиотряд 28. Почти с над 300 часа повече са ползвани летателните средства на „Авиоотряд 28” по време на тройната коалиция. 42 повече полета са извършени по време на тройната коалиция. За пореден път гражданите ще видят как Народното събрание губи време по теми, които не касаят обществото и не са важни. От доклада не се разбра нищо освен цифри. Как може да се разбере какво е значението на цифрите, без да се сравни с друг период. На вас не ви е удобно да се приеме предложение за съпоставка с предния период на управление на тройната коалиция, коментира Московски.

Никога не са ползвани летателните средства за предизборни цели. Не сме присъствали на тази комисия, защото такива глупости се изприказваха там, че ни беше срам да участваме. Започнахте с твърдения, че са изнасяни куфари с пари за Ливан, че са превозвани фолк-певици, че са изядени килограми фъстъци. Аз не съм дошъл в парламента да се занимавам с глупости, каза още Московски. За финал той беше подготвил най-пикантната си реплика. Обвинявате ни, че сме возили леки жени и торби с пари. Това също е смешно. Все пак е по-добре да возим леки жени с тежки пороци, отколкото както по ваше време се возеха леки мъже с тежки пороци, завърши Московски.

Това изказване накара зам.-председателят на парламента Мая Манолова да предупреди депутатите, че парламента не е място за отправяне на такива реплики. Като голям кавалер в парламента се прояви Цветан Цветанов. Той помогна на Мая Манолова, която от вчера се придвижва с патерици, да слезе от парламентарната трибуна и да седне на мястото си сред депутатите на Коалиция за България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6341 |01.11.2013 Вестник Europost: Денят на добрата новина от България запали искрата в Брюксел . 1| 6066 |01.11.2013 Известни българи подкрепиха "Ден на добрата новина" . 1| 8045 |17.10.2013 Гледайте на живо „Ден на добрата новина“ от България в Брюксел . 0| 5982 |11.07.2013 Многодетно семейство подкрепя инициативата „Дом за Гелеменови"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads