Реклама / Ads
33| 9740 |19.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Стефанов: Това управление се интересува единствено от личния си интерес

.
Огнян Стефанов
Това правителство и този премиер вобще не се интересуват какво се случва с хората. Повярвайте ми. Интересува ги единствено личното им състояние, интереси, как да оцелеят още малко във властта и къде да се дислоцират, когато вече са извън нея. Трябва да заявим ясно това, защото това е истината.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" журналистът Огнян Стефанов. Събеседник заедно с него бе и неговият колега му Веселин Стойнев. Двамата коментираха здравната криза, която се задълбочава все повече заради епидемията от COVID-19 и липсата на адекватна реакция от страна на управлявщите.

 

"Една напред, две назад. Това е емблематично за управлението на ГЕРБ, но е някак недопустимо да се прилага и в условията на кризата. Вече няколко месеца начело на МЗ проф. Ангелов прави същото - ето, дори с коридорите, с болниците...", коментира Стойнев.

 

Огнян Стефанов пък попита - защо правителствената болница не е била включена в борбата с инфекцията, въпреки че има налични добри кадри и материална база.

 

"Забравихме какъв е смисълът на тези ограничителни мерки. В цял свят и у нас идеята бе да се спре бързото нарастване на епидемията, за да се подготви здравната система. Какво направи българското правителство? Нищо", категоричен бе Стойнев.

 

"Такъв тип зараза не може да не обхване по-голямата част от населението. Не може да бъде спряна, което обезсмисля мерките. Какво се получи? Вмсто да дадем повече шанс за лечение, задръстихме повече системата и в момента е принципът на естествения подбор", коментира още Стойнев.

 

Огнян Стефанов коментира една от скандалните инспекции на премиера Борисов, който качи в джипа си здравния министър проф. Костадин Ангелов и шефът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов, за да им покаже магистрали.

 

"Медиците се опитаха два пъти да върнат темата към пандемията. И двата пъти Борисов не просто ги прекъсна, той отказа да чуе, че някой се опитва да говори за друго, освен за шарките по асфалта. Тези хора, това управление, това правителство въобще не ги интересува какво се случва с хората. Повярвайте ми. Интересува ги единствено личното им състояние, как да оцелеят, къде да се изнесат след като вече не са във властта. Нямат никакво отношение към проблемите на гражданите. Звучи крайно, но е така", посочи Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 26667 |19.11.2020 Бенатова: Човек умира на стълбите, трима министри дефилират по телевизиите и дъвчат С. Македония . 2| 6319 |12.11.2020 Милка Христова: В концесията за велосипеди в София водеща е рекламата - „тлъстото дробче” . 66| 67285 |06.11.2020 Медицинска сестра с потресаващ разказ: Това, което се случва в болниците, е геноцид. Горим като крушки . 8| 7618 |28.09.2020 Иво Инджов: ГЕРБ управлява на инат и с омраза, а това се връща като бумеранг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads