Реклама / Ads
21| 24778 |23.03.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Отворено писмо на д-р Евгeни Карадалиев, баща на задържания адв. Лазар Карадалиев

.
Обръщам се към медиите в България в труден момент за моето семейство. А и това е единственият начин да се чуе друга гледна точка от тази на прокуратурата.
 

Силно съм разтревожен от начина, по който прокуратурата се опитва да запуши устата на сина ми, адвоката Лазар Карадалиев, измисляйки несъстоятелни, според мен, обвинения. Всичко това ми напомня 40-те години на миналия век, когато баща ми „измете" много лагери и затвори и го върнаха здравословно съсипан с диагноза милиарна туберкулоза. „Загрижени" за неговото здраве взеха мерки и го изпратиха на проветриво място в Белене. Връщайки го след тригодишно пребиваване, за да умре вкъщи, бяхме изселени, а къщата ни - национализирана и разтурена, така че да не се завърнем никога.


Господа, преживяхме мракобесните години на комунистическия режим, ще преживеем и тези, ние сме жилави.


Възпитавал съм децата си в човешките ценности - трудолюбие, честност и непримиримост към лъжата и неправдата. Сега нещата се повтарят, все така става...  
Докато синът ми беше на работа в кантората без да се крие от никого, беше наредено „издирването" му на няколко места в Петрич и София. Странно и непонятно. След като синът ми попита по телефона за какво го търсят, вместо отговор бе задържан и хвърлен зад решетките във време на вирусна пандемия!


Всичко това ме навежда на мисълта, че върху сина ми се извършва покушение с цел физическото му ликвидиране.


Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Зная, че истината винаги възтържествува, колкото и да искат да я прикрият. Времената са други, но методите са същите. Въпреки това ще намеря начин да се чуе в България и Европа за това как се потъпкват човешките права в България.


На 77 години съм и не зная към кого да се обърна за помощ, тъй като не вярвам на институциите в България. Искам само да знаят: възрастен съм, но не съм безпомощен.


П.П. На сина ми е била взета кръв в ареста, без да му се казва за какво, а именно - тест за коронавирус, след като негов клиент е дал положителна проба. Той не е знаел, че клиентът е заразен! Защото резултатите от пробите на въпросния човек са излезли във вторник, 17 март, а синът ми е задържан в понеделник – 16 март. Всички внушения, че той е направил искане да го изследват, за да се опита да избяга от ареста са манипулация и лъжа.

 

Евгени Карадалиев, баща на адв. Лазар Карадалиев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9400 |29.11.2019 Писмо до премиера: Наясно ли сте, че и децата с увреждания растат? . 2| 5766 |25.11.2019 Татяна Кристи: Отворено писмо към сегашните, миналите и бъдещи Мис Българии . 22| 18314 |10.07.2019 Босия: Кошлуков е троен агент, с писмо кани свой колега- сержант да се любят . 29| 17539 |16.04.2019 Десислава Иванчева и Биляна Петрова с покъртително писмо от ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads