Реклама / Ads
17| 12668 |07.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Петков към Слави Трифонов и песента за Лена: Човек в свободно падане, комплексар в кошчето на историята

.
Кирил Петков
”Това, което видях е един човек в свободно падане. Той винаги се е гордеел, че има нещо мъжко в него, се оказа, че е един комплексар”. Така бившият премиер Кирил Петков песента, публикувана от сценаристите на Слави Трифонов към Лена Бориславова.
 

Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков.

 

Петков коментира и политическата ситуация вмомента: Подходът беше да сложим основните политики, приоритети. Това, което вчера видяхме беше, че нямаше нито един коментар или въпрос по една доста дълга декларация. Нямаше нито една критика даже. Затова разбрах, че голяма част от тези хора не са в тази сграда не ги интересуват тези приоритети, това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" пред bTV, след като Народното събрание не одобри Програмната декларация, предложена от коалицията.


"Съединенението прави силата" трябва да е мотото на силите, които разбират какви са приоритетите на България и какво трябва да се направи. Докато това не се случи, няма как да се съединяваш с хора, които отказват да се дебатират основните проблеми, продължи бившият премиер.


За БСП поне, уважение към тях, те казаха, че няма да ни подкрепят заради войната в Украйна и това е позиция, но те я бяха изразили по-рано. Затова нямаме проблем с това, отговори той на въпрос как приема липсата на подкрепа от левицата към Програмната декларация.


Нашата обща цел ще бъде повече хора в тази сграда да бъдат обединени около политиките, настоя съпредседателят на "Продължаваме промяната".


Ние не сме готови да отстъпим от определени приоритети. Има три точки, които са доста важни. Примерно за Изборния кодекс сме готови на стъпка да вкараме обратно паметта на машините, но да има хартиена бюлетина, която да се преброява машинно, даде пример бившият премиер.


"Ние от разговори не бягаме. Това, от което бягаме са задкулисни договорки", подчерта той.


Имахме един доста дълъг разговор, взимайки мандата и той беше смислен, защото не влязохме в това кой какво е казал, а минахме по декларацията, заяви Петков за последната среща на коалицията с президента Румен Радев.


"Gemcorp" бе един много добър пример, защото го обсъждахме половин ден, а декларацията - не. Има 9 страници, необвързващ документ, няма една сума в него и друго освен "инвестиционно потенциално намерение", заяви Петков относно споразумението с "Gemcorp".


"Призовавам всички наши опоненти, за всяко нещо, което се съмняват, да го дават на Прокуратурата, ДАНС, МВР. На когото искат", продължи бившият премиер.


Нека "Джемкорп" отиде точно в Прокуратурата, защото сме толкова сигурни, че няма нищо, каза още Петков.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4499 |06.01.2023 Кирил Петков: Изобщо не е ясно какво правим в Народното събрание . 0| 17401 |20.08.2022 Колко пари има Слави Трифонов? . 0| 22309 |25.07.2022 Евгений Кънев: Носят се слухове, че сред ИТН има недоволни от Слави депутати. БСП може да се възползва . 0| 29451 |15.06.2022 Адв. Черногорски: Слави Трифонов не е подал декларация, трябва да му се конфискува имуществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads