Реклама / Ads
6| 11140 |03.03.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Подигра ли се Борисов на майките от „Системата ни убива“ с назначаването на спорна фигура за зам.-министър?

.
Назначаването на Адриана Стоименова за зам.-министър на социалното министерство подейства като атомна бомба сред майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“.
 

„Премиерът иска да се подиграва с нас“, признаха жените пред Фрог нюз. Малцина обаче си спомнят, че Стоименова се превърна в трън в очите на жените със страдащи деца, след като в прав текст ги обвини през 2018 г,. че „1 млн. лв. са отишли за финансиране на протестите им”.

 

Тогава тя избълва тези думи в качеството си на зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет. Доказателства в посока, че протестите на майките са купени, така и не можа да покаже.  Жените с черни фланелки, разказаха публично тогава, че в този съвет членуват НПО-та, които не само са на хранилка към държавата, но реално не правят нищо за хората с увреждания.

 

Провокиран от разкритията на „Системата ни убива“ Фрог се разрови в дейността на НПО-та и установи, че Стоименова се представя за шефка на една такава неправителствена организация наречена  „Център за психологически изселвания“.  Оказа се, че според финансовите разчети  Центърът прибира близо 400 000 лева  по европроект, съфинансиран от държавата, а отделно от това взима от държавата близо 400 000 лева годишнo.  Открихме и други съмнителни неща около дейността на организацията, за които можете да прочетете  ТУК.

 

Заровихме се ще по-надълбоко и се оказа, че последните отчети към министерство на правосъдието от „Центъра за психологически изселвания“ бяха от 2015 година. Освен финансов отчет имаше и доклад за дейността. При по-обстоен преглед се забелязаха няколко смущаващи неща. Отчетът на дейността приличаше по-скоро на отчет на БКП. В него бе  отбелязано, че „подкрепят” музикални и танцови състави, развиват крикет на маса и бейзболен отбор.

 

Освен това „провокират творческо участие на младежи с увреждания”, както и че правят „социални арт-презентации на празниците Св. Валентин, 3-ти март и Първа пролет”. От документа ставаше ясно, че основен приоритет на НПО-то за лица с увреждания е темата „НАТО и Македония”, както и „Закона за защита на животните”. С две думи-нищо общо с хората с увреждания. От отбора по крикет пък скочиха като ужилени и  категорично отрекоха Центърът, свързван с Адриана Стоименова да им е помагал за каквото и да е.

 

След разкритията ни, от „Системата ни убива“ веднага поискаха  Стоименова незабавно да бъде отстранена от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Въпросът бе поставен от майките и пред премиера Бойко Борисов. В началото той не даваше вид, че взима думите им навътре. Но година по-късно Стоименова бе махната от тази позиция.

 

Преди два дни, обаче майките, които почти две години се борят за правата на децата си и са нонстоп по площадите, бяха попарени  от МС. Оттам съобщиха, че  Стоименова става заместник на социалния министър Деница Сачева.  Известно е, че съвсем наскоро жените издигнаха палатков  лагер под прозорците на властта с искане Сачева да бъде махната от високия пост заради неизпълнение на поетите обещания към тях.  С поредното назначение, обаче това, което властта обеща да направи  за живота на страдащите деца в края на 2018г., става все по-голям мираж.

 

Ето какво написа преди малко във Фейсбук една от лидерките на протеста  Вера Иванова:

 

 В министерството се проведе конкурс .
Търсим кандидати с умения да лъжат повече от министър Сачева !
Условия за кандидатите:
1.Да са правили контра протести срещу майките на деца с увреждания !

2.Да имат опит в усвояването на средства за екскурзии и банкети , чрез НПО сектора!
3.Да тече проверка в НАП за злоупотреби!
4. Да има срещу тях поне 3 сигнала в прокуратурата !
5. Да са разпространявали ЛЪЖИ срещу протестиращите майки на деца с увреждания по медиите! Наградата .... назначаване за зам. Министър на МТСП !
Ето я ПОБЕДИТЕЛКАТА!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 13212 |27.02.2020 Както обеща Борисов: „Български пощи“ заменят „Лафка“ . 1| 7418 |19.02.2020 Емилия Милчева: Борисов бяга от предсрочни избори и затова отстъпи за еврозоната . 7| 9944 |18.02.2020 ”Любовната дипломация” на Борисов: Целувки, прегръдки... (СНИМКИ) . 22| 10454 |18.02.2020 ”Демократична България”: Борисов или изпитва страх, или кабинетът е неспособен да ни присъедини към еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads