Реклама / Ads
7| 8811 |22.02.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Потомка на Левски: Децата ми не бяха допуснати до паметника

.
Засилените мерки за сигурност бяха блокирали целия център Източник: Булфото
Преди няколко години майка ми се опита да заведе децата ми, за да поднесат цветя на паметника на Васил Левски, но охраната тогава не ги пусна. Тази година кметът на София Йорданка Фандъкова ни покани официално и дори ни даде възможност да напишем слово, но децата ми пак не успяха да стигнат.
 

Това заяви пряката потомка на Апостола Христина Богданова в предаването „120 минути” по бТВ. Дъщеря ми каза: „Мамо, знаеш ли, че имаше снайперисти по покривите?". Там имаше толкова много хора, които с цялото си сърце просто искаха да почетат паметта на един достоен човек", заяви Богданова.

„На мен лично ми е обидно, когато някой се опитва да окупира тази светиня на българщината. Демагогията и злоупотребата с името му и думите му, казани от определени наши съвременници, звучат страшно и гротескно", каза с тъга Богданова.

Тя донесе в студиото няколко кичурчета от косата на Левски. „Аз имам един кът, като един свещен кът в моя дом, и там държа тези коси и портрета на баща ми", разясни тя.

„Левски ни е завещал да гледаме абсолютно равностойно на всички етноси, но само с едно условие - да спазваме законите. Стига човек да не разрушава законите на държавата, той не трябва да бъде третиран различно. Това би могло да предизвика изключително неприятни проблеми у нас и би провокирало конфликт, който бихме могли да си го спестим", каза още Богданова. Тя сподели още, че преките потомци на Левски са около 20 души.

Днес репортер на Фрог нюз забеляза, че много млади семейства бяха избрали съботния ден да почетат паметта на Апостола на свободата. Те се стичаха и поставяха цветя необезпокоявани от преграждения, скандирания и полицейско присъствие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6197 |29.11.2013 Местната власт в Хасково се погнуси от децата на града . 0| 6218 |22.11.2013 Децата до 7-години с безплатни лекарства . 7| 9770 |12.03.2008 Децата в Домовете – жертви на куршуми, педофили и държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads