Реклама / Ads
10| 7691 |01.03.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Димитър Иванов: Миски, футболисти, пионки и компромиси обезличават „ковача на законите“ – НС

.
Източник: БГНЕС
Предпочитането на моделки, миски, журналисти, футболисти, пионки - компромисите, направени с цел вкарването в листите на уж популярни имена, са толкова много, че обезличават това, което ще бъде парламентът - ковач на законите.
 

Такова е мнението на макроикономиста проф. Димитър Иванов. Според него „политическият цирк в страната е голям и отвратителен“.

 

„В листите липсват идеология, кауза, разбиране на нуждите на България. Качеството на кандидатдепутатските листи, идеологическата идентичност на кандидатите, доказаното им поведение са сред най-големите предизвикателства спрямо декларираното желание за необходимостта от промяна...“, коментира той в ефира на БНР.

 

По думите му повечето от програмите имали общи послания и лозунги и еднаквост на приоритетите.

 

„Говорят се повече технически детайли, но никъде няма един цялостен проект за обновяване на модела на управление... Широко коалиционно правителство няма да е добро за България, тъй като ще е удобно за партийните аристокрации, ще циментира още повече тяхната власт. Експертното правителство девалвира, програмното не съществува като конституционна форма. За България ще е добро силно партийно правителство и силна опозиция, всичко останало ще са компромиси. Коалициите след избори са лъжа и компромиси на програмите“.

 

Макроикономистът, подчерта, че партиите продължават да са болни и думата идеология в тях не се споменава.

 

„На България ѝ трябва ясен 10-годишен план за цялостна модернизация. Партиите не са готови за такъв план... Изборът ни на икономическа политика след формирането на ново правителство ще зависи от това дали търсенето ще може да се вдигне отново. Потреблението нито ще се завърне бързо, нито ще се компенсира. Няма да има бърза инфлация на стоки и услуги, но ще има инфлация на активи. Реалната инфлация започва да се засилва - международните пазари очакват бързо възстановяване, но това няма как да се случи“.

 

В коментар за пандемията и мерките проф. Иванов заяви, че заради новите мутации на вируса се нуждаем от още по-дисциплинирани мерки и от спазване на ваксинационния ред. Според него всякакво забавяне на ваксинирането би забавило икономическото възстановяване на страната.

 

„Липсва държавен ред с критерий при ваксинирането, изоставят се огромни групи хора, които са рискови, и липсва информационна кампания“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4863 |19.02.2021 Проф. Слатински: Кацнаха на Марс, а в България все нещо се срутва, свлича, руши, пропуква . 8| 7642 |11.02.2021 Проф. Чалъков: Пандемия има, но я ползват за бухалка . 54| 11306 |08.02.2021 Проф. Минеков: Ако Борисов спечели, ще бъде пометен и съден до последно . 4| 3867 |08.02.2021 Проф. Илко Гетов: Хората не бива да се подвеждат по обяви за продажба на ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads