Реклама / Ads
54| 11392 |08.02.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Минеков: Ако Борисов спечели, ще бъде пометен и съден до последно

.
Проф. Велислав Минеков
Самият Борисов е притеснен. Освен да шофира с джипката, той не смее да се прибере. Четири месеца не се беше прибирал в София. Той е обречен, такова правителство няма да има. Ще има агония. Ако той спечели, е загубен завинаги в най-къс срок. Той ще бъде пометен тогава. По-добре да не печели, не го съветвам. Ще бъде пометен и аз мисля, че този път народното недоволство ще му каже цялата истина. Не само партиите.
 

Това би било голямо нещастие за него самия. Този път той няма да бъде бавно забравен. Ще бъде изметен, а вероятно ще бъде и съден до последно", каза проф. Велислав Минеков пред "7/8 ТВ".


"Лош сценарий ще е ако се стигне до парламентарно единство с цел национално спасение, в което БСП, обричайки се, да се съгласи да управлява заедно с ГЕРБ. Нека БСП да се приготвят след този си жест да изчезнат завинаги. Очаквам масово фалшификация на изборите, ниско гласуване, много нисък вот в чужбина, с изключение на Турция. Страхът пази лозето на управляващите.

 

"Уви, дори докато бяха протестите ние не показахме, че сме сговорна дружина, а можехме да бъдем. Мнозина предпочетоха да живеят в своята мизерия като нещо сигурно. Аз живея благодарение на чужбина, а не на България. И тук преподавам, но занаятът е такъв, че оцелявам извън страната", коментира той.


"Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са обречени на щастие, аз предпочитам личното си нещастие. Няма да стане така по единично. Надявам се на обединение на всички, които представляват тази извън парламентарна група, иначе няма да стане. Малко ми е странно това име "Изправи се, Мутри, вън". Че ни управляват мутри това е факт. Тези хаирсъзи трябва да си ходят, те ни поробиха със своя безобразен грабеж, рекордите по корупция, унищожено медийно и лично пространство. Те имат достатъчно кураж да посегнат на всеки. Най-малкото могат да ви уволнят", заяви Минеков.


"Аз съм встрани, желая успех на моите приятели. Чуваме се. Причините за това, че не съм с колегите ми няма да ги споделя. Аз се надявам на нещо добро, но не се случва с мнителност, а с подадена ръка. Не е трудно, не боли. Ако ви боли, забравете за болката, направете го. Скъсайте парче месо, това е, трябва да се направи нещо. Протестите трябваше да спрат в един момент. Изморихме се. Много хора се уплашиха, бяха заплашени или пък се стреснаха от пандемията, което е нормално. Бил съм там 116 дни поред. Вие си мислите, че аз цял ден си върша нещо и отивам на площада в 18 ч. Не е така. Всичко почваше рано сутринта, наговаряме се кой какво да прави, кой ще е за шатрите, кой ще е за вода, кой ще нахрани протестиращите, каква ще е музиката. И това е всеки ден", разкри професорът.

 

"Мен никой не ме плаши. Когато подпалиха колата преди време извършителят беше заловен. Той е направил самопризнания, но при появата на адвокат се е отрекъл. При един от последните инциденти един полицейски шеф каза, че никога не съм се оплаквал, което е лъжа. Това с ателието е загадъчно, но това, което не съм споделил, е, че и на другата вечер се случи същото. В момента, в който ме е нямало, са започнали същата акция с моите камъни и маси, които са адски тежки, да затворят входа, но мой съсед се е обадил на полицията. Аз дойдох малко след това, полицаите са били максимално бързи и хайдуците са избягали. Тази вечер са счупили отново осветлението, вероятно докато съм тук, може пак нещо да стане", каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3949 |08.02.2021 Проф. Илко Гетов: Хората не бива да се подвеждат по обяви за продажба на ваксини . 44| 11709 |06.02.2021 Бимбалов: Теория на триъгълника - с какво Радев е пряка заплаха за Борисов? . 33| 7636 |01.02.2021 Иво Инджев: Не е нередно Борисов да сведе глава в памет на жертвите комунизма . 14| 6277 |29.01.2021 Проф. Чорбанов: Европа тотално се провали с ваксинационната програма срещу COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads