Реклама / Ads
23| 5511 |11.06.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Радослав Бимбалов: Избраниците ми да се лишат от арогантност, самонадеяност, чувство за самодостатъчност и самочувствие

.
Източник: скрийншот
"Лидерите на формациите трябва да поемат своята отговорност и аз благодаря на Христо Иванов, че направи този жест със своята оставка. Това показа много сериозен морал. Надявам се останалите в тази коалиция също да излязат и да поемат тази отговорност. Не знам как ще го направят, това е първата и важна крачка, защото трябва да минем през катарзис. Това, от което трябва да се лишат моите избраници, на първо време е арогантност, самонадеяност, чувството за самодостатъчност и изключителното самочувствие, което те притежават, а за много от тях е несъстоятелно".
 

"Следващото, което трябва да направят, е да дадат един много ясен план как да действаме в тази обстановка. Ние сме притиснати в ъгъла. Окей, това е моментът да покажем на какво сме способни. Има ли сила и умни хора сред тях? Продължавам да вярвам, че има. Могат ли те да излязат с нови решения и да бъдат различни от това да оставят пространството на един откровен престъпник да излиза и да го завзема? Могат ли да не допускат непрекъснато да се подменя дневния ред и да ни отдалечават от там, откъдето си мислех, че сме тръгнали, а то е онази хубава Европа, която и тя май не е чак толкова красива, но е по-добре от това, към което искат да ни бутнат толкова усилено". 

 

Това каза в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", пиар експертът и писател Радослав Бимбалов. Според него изводите след изборите са тежки.

 

"Българите не са просто отчаяни, разочаровани и апатични към политическата система, а и аз вече съзирам една разочарованост от демокрацията като цяло. Според мен българите не случайно търсят силна ръка, търсят спасител, подозирам, че някъде дълбоко в душите на хората има желание за връщане на авторитарен режим, в който съществувахме половин век". 


"Радев също се опитва да влезе в този образ, за който говорим, на силната авторитарна личност. Между другото, в деня на изборите той си позволи да направи нещо изключително неподходящо за президент. Той заплаши с нова партийна формация, докато българинът гласува, говори за нова алтернатива. Тази алтернатива на демокрацията, сме я виждали вече цял век в Русия. За съжаление Радев съвсем амбициозно ще се опита да мине с големия черпак и да обере пияната, която кипна в българското общество и аз се опасявам, че дали той или тези, които стоят зад него се опитват да го изведат като фигура, те наистина целят България да се превърне в авторитарна държава, каквато за съжаление по една или друга линия бяхме по време на управлението на ГЕРБ. Тези няколко месеца, в които успяхме да се отскубнем от този авторитарен режим, видяхте какво се случи, бяха сринати за нула време".


По повод поредния изкаран проект в лицето на партия “Величие”, Бимбалов каза:


"Искам да подчертая, че в община Ветрино тази партия работи съвместно с ГЕРБ и то от много отдавна. Това едва ли е някаква случайност. На мен ми стана много странно как всички медии и коментатори изведнъж казаха, “Боже, откъде се появиха тези?”. 


"Реално тези хора оперират в публичното пространство от месеци. Нашата арогантност и надменност, като казвам нашата, визирам демократичната общност, да не гледаме много какво се случва извън нашите болежки, извън нашите много сериозни морални проблеми, не забелязваме какво се случва, а то се случва от месеци".







"Ивелин Михайлов, всички техни съратници, хората, които им помогнаха, като Киро Брейка. Ние и за него си затваряме очите, а той има хиляди последователи. Това е бивш сутеньор, който активно проповядва, че по времето на Бай Тошо е било много добре и с реч на омразата и противопоставянето срещу различните, той успява да има толкова последователи".


"Тук трябва да добавим един български диригент, който навън беше много успешен и това е г-н Камджалов, който е съратник на Ивелин Михайлов и "полковник" Николай Марков". 


"Партия “Величие” наистина се роди в последния момент и затова, че не сме я забелязали има само една причина. Ние бяхме вторачени в стари, претоплени скандали, при които ченгетата, които управляват тази държава и в момента просто се преструктурират, преразпределят този бандитски караул, подхвърлиха едни претоплени скандали и наистина се хвърлихме като зажаднели да разкъсаме някого, а разкъсахме себеподобните", допълни Бимбалов. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5028 |10.06.2024 Стефан Попов - Чефо за ФрогНюз: Изводите ми няма как да са позитивни, цялото ни общество е в тежка апатия . 2| 4243 |10.06.2024 Евгений Кънев: Това ще бъде парламент с най-малка легитимност от целия преход . 0| 4613 |07.06.2024 Доц. Киселова: След изборите Конституционният съд може да върне промените в Конституцията . 11| 3948 |06.06.2024 Близо 70% от българите споделят конспиративно мислене. Над 39% – дезинформация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads