Реклама / Ads
12| 16770 |27.11.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Румен Гечев към властта: Бизнесмен дължи на държавата 53 млн. лв., а вие ходите с него по балове

.
Румен Гечев
Държава се е отказала от правото си да определи кой да я защитава в съда по сделката с БМФ и дължимите й милиони неустойка
 

Дружеството „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД, което е закупило 70% от капитала на „Български морски флот“ ЕАД, продължава да не изпълнява задължението си към българската държава и да не заплаща неустойки по приватизационния договор в размер на над 53 млн. лева. Това съобщи народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев по времето на парламентарен контрол в Народното събрание.

 

„Как така българската държава позволява да бъде разигравана от един бизнесмен и негови фирми продължават да участват в обществени поръчки и да получават нови десетки и стотици милиони левове? В същото време членове на кабинета се явяват на обществени мероприятия с този бизнес и дори седят на една маса с него по балове. При положение че той дължи на българите 53 млн. лева, когато ние нямаме линейки“, изрази възмущението си проф. Гечев.

 

Социалистът обяви, че по този случай Агенцията за приватизация е оттеглила своя представител от Арбитражния съд, за да бъде назначен служебен.


„Г-жо Николова, Вие отговаряте за тази агенция. Как така българската държава се отказва от правото си да определи кой да я защитава? А този, който дължи 53 млн. лв., дали няма да отдели 1 млн., за да си назначи защитник, как мислите?“, обърна се Румен Гечев към министърът на туризма Марияна Николова.

 

„Още повече, че Европейският съд се е произнесъл, че когато става дума за интересите на държавите членки на ЕС, нещата се решават в съда, а не в арбитража на някакви бизнес асоциация“, добави депутатът от групата на левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 11289 |30.10.2020 Студенти по медицина към властта: Лицемерно е да нямаме присъствено обучение, но да сме в ковид-отделенията за аплодисментите в 21:00 . 15| 9508 |10.10.2020 Явор Гърдев: Превръщането на властта в инструмент за взаимоотношения с гангстерски характер е проблем . 12| 7559 |15.09.2020 Румен Радев: Има оттегляне на държавата от малките населени места . 29| 15106 |27.07.2020 Румен Леонидов: Избори - и който дойде, но това повече не се търпи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads