Реклама / Ads
4| 10974 |04.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Спрягат човек на В. Златев за зам.-министър на МВР

.
Бившият главен секретар на МВР от времето на Тройната коалиция Илия Илиев, сочен за много близък с бизнесмена Валентин Златев, ще е един от тримата зам.-министри на Валентин Радев в сградата на ул. „Шести септември”, твърдят запознати пред Фрог.
 
Илиев, започнал кариерата си като сержант в Тръстеник, Плевенско, бе издигнат от Румен Петков първо до шеф на РДВР-Плевен, после до директор на полицията през 2003 г. и накрая до главен секретар на МВР. Това се случи  след оставката на Бойко Борисов през 2005 г.

 

В края на декември 2007 г.  Илиев си подаде оставката по „здравословни причини”, но по-късно се оказа, че причината е неуспешна „оперативна комбинация” за издаване на българска лична карта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович в Разград, като в замяна той щял да разкрие наркоканалите.

 

Часове преди да говори пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност за скандала в МВР през 2008 г.,  Илиев бе арестуван по искане на прокуратурата. Прекарва в ареста три дни, след което бе освободен. Преди три години успя да осъди държавното обвинение за ареста. След неуспешна политическа кариера в РЗС,  Илиев се оказа шеф на звеното за сигурност на проекта „Южен поток”-България.

Запознати свързват високата позиция на бившия МВР генерал с приятелството му с шефа на „Лукойл”-България Валентин Златев. Твърди се, че семейството на Илиев е бил чест гост в именията на Златев в Правец, като двамата често ловували заедно.

 

След фиаското на проекта „Южен Поток”-България, Илиев става шеф на направление „Административно” в „Булгартрансгаз”. За това, че връзката му с бизнесмена Валентин Златев е много топла говори и факта, че дъщерята на Илиев също работи в петролната компания.

 

Запознати твърдят, че другите двама зам.-министри на МВР ще бъдат добре познатите стари- Красимир Ципов и Филип Гунев.

Ципов е автор на скандалния последен закон за министерството, който направи така, че чиновнциите в МВР да взимат повече от полицаите. Интересно как ще погледнат на това синдикатите, които обявиха, че не искат провалени началници отново да ги управляват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6919 |04.05.2017 Ст. Делийски за Фрог: Борисов 3 е като Валери Божинов . 8| 10181 |08.07.2017 Простреляха ливанец в столичния кв. ”Люлин”, той бере душа . 2| 4296 |02.05.2017 Спрягат Димитър Узунов за шеф на ВАС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads