Реклама / Ads
6| 10183 |27.10.2009 НАРОДЕН ГЛАС

Сандалите на ДАНС

.
Ало, ало!? Тук “Нощен ястреб”, чуваме ли се?... Това е част от един много смешен сериал. Обаче като си спомням моменти от този велик сериал се сещам, че ми прилича на всичко, което се случва напоследък в наш’та система 4-4-2, ъ-ъ-ъ... в нашата държава по отношение на доклада, докладите, преписките, записките и дописките, разбира се.
 
То не са анализи, то не са сутрешни блокове, то не са гостуванки на политици, аналитици, смешници и всякакви други разбирачи и специалисти, които се дуят като пуяци, пауни, гълъби, папагали и разни други перчещи се животни, да обясняват какво и как. Да ни разказват своите виждания за невероятния скандал с някакъв доклад. Да ни споделят по няколко пъти (понеже те гостуват на различни телевизии) как това ще разруши държавата, как от Брюксел ще ни се смеят, как ще ни се карат, как това и как онова!
Не е ли време някой да каже “стига”, както го направи преди време в една реклама Елена Йончева? Така прилича на неистови опити на недоклатени политици да извадят дивиденти от този “скандал”. А този “скандал” ще вземе да се окаже чиста проба прах в очите на обикновения човек. Прахта се получава от кал, ако не знаете. (Светвам ви в момента. Мерси!) А калта, т.е. политическата такава, е малко по-специална – получава се от не добре свършена работа. От измама, от лъжи, от спекулации, от далавери, по-малки и по-големи момичета и момчета... не, това беше друго! А да се сервира всеки ден такава кал, става малко неприятно! Да не кажа дразнещо, ама то българинът е свикнал на какво ли не, явно не му пука.
Но пък се появи информация, която ме изстреля на седмото небе от щастие, бе-е-е-е! ДАНС щяла да се раздели на ДАНС-ФБР (българското ФБР) и ДАНС-ЦРУ (българското ЦРУ). Не е ли страхотно!? Нищо, че звучи нелепо. Даже имам предложение-допълнение към тази о-неразумно-юродска идея – да вземе да се спретне и една ДАНС-НАСА! НАСА, не МАСА! Ей, ама сте и вие, все ядене и пиене ви е в главите! Та, предложението ми е да се направи и ДАНС-НАСА (българската НАСА)! Ще се занимава с космически разследвания, влиянието на извънземните върху прираста на населението, контакти с Дарт Вейдър, с онези от Стар Трек и други много интересни неща! Може и някоя нова космическа партия да се спретне, нали ДАНС си били правили партия... Т.е. имали мерак за такава, ама май нещо не им се отворил парашута. То в последно време всичко е китайско, явно китайските прашути все още не се отварят всеки път. За Китай няма проблем, могат да си го позволят, имат достатъчно човешки ресурс, но у нас сякаш не е гот да не ти работи парашутчето!
Да не се отплесвам! Аз лично бих подкрепил такава агенция, щото си падам по извънземни! От малък!

А спомняте ли си как преди време служителите на ДАНС бяха на по цигарка пред сградата им, понеже имало сигнал за бомба?!? Представяте ли си сигнал за бомба в централата на ЦРУ и всички американски тайни агенти, барабар с Джеймс Бонд и някои други, по-неизвестни, да седят пред билдинга в Лангли, Вирджиния, и да чакат спец. отрядите да си свършат проверката?...
Тик-так-тик-так... Не, това не е песен на Мадона! Просто временно ме нямаше на компютъра, понеже се търкалях под масата от смях. Извинявам се! Не беше прилично от моя страна! Ако бях звезда, досега да са ме разпарчетосали по жълтите вестници с нескопосани колажи, но за щастие не съм! А може би Бойко Борисов е прав като иска да затвори ДАНС. Може би по-лесно ще е да прекрати дейността на тази (по-ценна от слънцето и въздуха за всяко живо българско същество) институция и после да я съгради отново, ако има смисъл. Сещате се за вица за новия бардак и старите курви! И да не се – не е важно!  Според мен по-важно и неотложно е авторите на “Ало, ало” да се самосезират (както е модерно напоследък да се говори) и да спретнат още един сезон.

Предлагам действието да се развива в “демократична” България! Ще има много смях, забавление, ще има снимки в парламента, ще участват политици, бизнесмени и т.н. Кастингът може да започне веднага. Желаещи дал Господ! То само като ги гледаш в сутрешните блокове и можеш да си набележиш актьори за различните роли. Ще има екшън и драма. Ще има съспенс. Демек напрежение. Добре е да няма убийства, така ще се спечели и детската аудитория! За секса все още нямам мнение. Колебая се! То всичко си е един голям секс... да не кажа нещо друго, но може би СЕМ трябва да си кажат тежката дума. Да свършат и те някаква работа, нали!? Да.  Да си призная, в момента прелита още една мисъл през главата ми! Ами ако е станала някаква печатна грешка!? Ей такава, съвсем мъничка, колкото нищожна е работата на президента в Австралия! И вместо за скандали, да е ставало дума за сандали!? Да, за сандали! Така всичко си идва на мястото. Обяснявам!

Просто ДАНС-аджиите са имали проблем с доставката на летни обувки тип “сандали” и са си водили някакви разговори помежду си. (Това обяснява преписките и наличието на няколко доклада!) Агентите са дейни хора и всеки е имал предложения. Браво! Трябва да показват защо получават големи заплати!

Обсъждали са го и с парламента (Това обяснява наличието на депутати в техните разработки!) да им отпусне още средства. Наличието на Стефан Гамизов в “секретните” разработки пък си го представям по следния начин: човекът може би е предложил оферта за сандали, а после се е отметнал. Ми то в тази криза, нормално е. Какво сега, да го съдят за няколко сандала ли? Повечето, от които леви! От Брюксел ще ни се подиграват!

И да се знае, с левите сандали нищо не намеквам, така ми дойде! За никого! И за екс премиера също нищо не намеквам. Включвам го, понеже той е бащата на ДАНС! А след като е баща, значи не е ляв!  Та, агентите са проявили липса на чувство за хумор, разсърдили му се на Гамизката и го включили в скандала. Пардон, в сандала. В смисъл в кюпа. Така е започнало всичко. Звучи логично, нали?

Щото какво е толкова скандалното в едни сандали? Ни-що! Ако има действащи институции всичко трябва да се реши веднага. На мига! Стига джавкания, стига хабене на излишна енергия в празни приказки. Ако има политическа воля, ако има желание за промяна, то всичко може да приключи много бързо. Евентуално с купуване на нови обувки.

Янчо Янчев
ianchefff.blog.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10595 |20.10.2009 “ГАЛЕРИЯ” НА КИЧА . 73| 11008 |07.03.2009 Само военен режим ни оправя . 86| 10592 |05.03.2009 Мюзик айдъл-3 - убий жертвата! . 45| 8342 |20.02.2009 Пиар акция прави В. Путин почетен доктор в Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads