Реклама / Ads
2| 7554 |02.09.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Сигнал до Фрог: Шофьор от “Yelow 333 taxi” ограби цял блок

.
Блок в "Дружба" 2
Таксиметровият шофьор Цветан Дончов Йотов, водач на автомобил с рег.№ СА 3702СМ, от гореспоменатата транспортна фирма изпразни с лекота касата на 14 етажен блок.“Героят на нашето време” в началото на 2014г. е избран за касиер на бл.202 в кв.Дружба-2”-София. И е получил от касата на предния домсъвет спестената сума от 16000лв. Това ни пишат потърпевши столичани от блока.
 
Тези средства са събирани чрез допълнителни вноски, освен тези за режийните разходи, в продължение на десетина години с идеята да се инвестират в поддръжката и обновлението на двата асансьора в блока. Паричките са излезли от джобовете на 69 съсобственика  на г-н Йотов и лично той е наясно с предварителния замисъл, но...

В едногодишния си “финансов мандат” Цветан еднолично спира за 10 месеца плащанията за експлоатационна поддръжка на асансьорите и по този начин блокът задлъжнява с 900 лв. към фирмата . Така се стига и до необходимост на сериозен ремонт на единия електродвигател, което води до няколкомесечно спиране на съответния асансьор.

Присвояването на сумата от 16000 лв. в брой не тревожи материално отговорното лице Йотов. Пред общото събрание на блока заявява, че е невинен. Съхранявал е парите в гардероба си и те били откраднати от приятеля на дъщеря му, който без регистрация живее в бл.202.

Новият домсъвет е подал сигнал към прокуратурата преди 3-4 месеца, но дейностите в тази сфера са доста мудни, въпреки факта, че сме втори по брой на магистрати /прокурори и съдии/ на глава от населението в ЕС. Месец по-късно Цветан също пуска иск до прокурора и съобщава за изпразнената каса от другото лице, което било пристрастено към хазарта. Доста късно реагира и явно има добра адвокатска консултация.

Информацията от страна на таксиметровия шофьор е доста странна и нелогична – парите изчезнали в края на 2014г., но той не е уведомил никой за станалото. Дори е блокирал и надхитрил Контролния съвет /2 души/, които са имали желание в края на 2014г. да извършат ревизия. Нищо не се е получило, т.е. за изчезването на парите става ясно една година след като Цветан като касиер ги е получил от предния домсъвет.

След дълги дебати и разговори стана ясно, че таксиметраджията смята себе си за невинен и няма официално заявено намерение да върне сумата в касата. Оказано му е съдействие да изтегли кредит, но той не се възползва от предложението.

Подобни случаи има доста в столицата. И то за далеч по-скромни суми от 16000лв. Царува една бандитска практика, за която са допринесли и законотворците на правилата за етажната собственост. Според сега действащите постолати единствено финансова отговорност за общата каса на един блок е на касиера, т.е. само той отговаря за евентуалната злоупотреба. Контролният съвет, в случая двама висшисти, няма никакви ангажименти и отговорности за изчезналите пари. Домоуправителят и неговият заместник – също нямат отговорност, съгласно така написаните текстове.

Време е за промяна на документацията, за нови правила. Необходимо е не един /само касиер/ да бъде отговорен пред хората от блока, които в случая са над 200 души. Другите четирима /домоуправител, заместник-домоуправител, контролен съвет от 2 души/ също да си отварят очите и ушите, т.е. да следят за злоупотреби и ако има такива – солидарно да възстановят парите.

Един таксиметров шофьор реално бръкна в джобовете на 70 свои съсобственици в бл.202. Зад волана на автомобила той има много задължения за транспортираните хора и багажи. В същото време сме слушали за “морала” на “копърните” и други такива хитреци, които яко лющят клиентите.

Сега въпросът е Цветан дали не е един от тях. Просто внимавайте, ако сте в автомобил СА3702СМ на “Yelow 333 taxi”.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6230 |01.09.2015 Адв. Ботев за Фрог: Подкуп може да влияе на домашния арест . 5| 9316 |28.08.2015 Бащата на Вероника пред Фрог: Наказание за тези, пуснали убиеца на детето ми на свобода . 1| 5033 |26.08.2015 Л. Младенов за Фрог: Не бежанци, а политическа религия на безумието доминира в Македония . 3| 6333 |25.08.2015 Богослов пред Фрог: Мина времето на овчедушното подчинение на Патриарх и митрополити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads