Реклама / Ads
4| 5901 |17.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Спаси София организира успореден дебат пред БНТ, нарече го ПРеферендум

.
ПРеферендум
Независимият кандидат за кмет на столицата, подкрепен от Спаси София, участва в алтернативен предизборен дебат пред сградата на БНТ. Напомняме, че Борис Бонев не бе поканен в студиото на предаването Референдум, за да участва в дебата за София.
 

От националната телевизия обясниха, че това се дължи на резултат на 4 социологически агенции. “Това което от БНТ пропускат да кажат е, че те по собствено усмотрение са избрали четирите агенции. Едната от тях, Център за анализ и маркетинг, няма уеб страница и дава нереалистични прогнози - по 40% на г-жа Фандъкова и г-жа Манолова. Резултатите на втората - Тренд, пък не са публични. Това е некоректно и дискриминационно условие, което дава възможност БНТ да си подбере агенциите спрямо кандидатите, които са угодни за политическата конюнктура”. - казва Борис Бонев от Спаси София.






Поради тази причина, градските активисти организираха алтернативен дебат, а г-н Бонев отговори на същите въпроси, които Добрина Чешмеджиева зададе в студиото. Предаването ПРеферендум бе заснето пред входа на БНТ и протече със символичното участие и на останалите четирима кандидати за кмет на София. “Много съграждани с разочарование ме питаха, защо не съм поканен и изразиха желание да чуят и моите решения за проблемите на нашия град. Затова го направихме.” - разказва за инициативата независимият кандидат за кмет Борис Бонев.


В отговорите си той наблегна на досегашната работа на гражданската организация Спаси София и припомни успехи като въвеждането на нощния транспорт, БУС лентите и камерите по тях, непримиримостта на екипа към некачествените ремонти и разследванията за корупция в Столичната община. “Една година след скандала на Граф Игнатиев и оставката на зам.-кмета по транспорта, г-н Крусев, управляващите не си взеха поуки и продължават с некачествените ремонти. Така ще бъде докато глобите за изпълнителите са символични, а ръководството работи в техен вместо в публичен интерес.” - каза Борис Бонев.






Говорейки за приоритетите, които си поставя, той подчерта важността градският транспорт да стане истинска алтернатива и обеща съчленени автобуси и повече превозни средства по линии като 72, 111 и 604, както и синхронизирани разписания. ”Ще преобразим кварталите с цялостни ремонти на междублоковите пространства, улиците и тротоарите, както и решаване на проблема с паркирането с изграждане на монтажни паркинги.” - изтъкна пред сградата на БНТ Борис Бонев.


“Този опит на БНТ да ни изключи от дебата не само не ме отказва, а допълнително ни мотивира. Затова направихме този алтернативен ПРеферендум. Надявам се гражданите да оценят, че ние първи обявихме кандидатурата, заедно с най-подробната програма - План за София. Горд съм, че моите опоненти припознаха и включиха в собствените си програми част от предложенията ни за по-добра София, върху които с екипа си работим от години.” - добави Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8309 |12.09.2019 Евгений Дайнов: Целта на шпионския скандал е да не се загуби София на изборите . 14| 6457 |07.09.2019 Мая Манолова: Над ”Топлофикация-София” има политически чадър . 5| 7759 |02.09.2019 Спаси София: С рекорден бюджет от 6 млрд. Фандъкова няма нито един завършен проект . 1| 4881 |28.08.2019 Никола Вапцаров и Мариан Башур провалят чужди инвестиции в небостъргачи в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads