Реклама / Ads
43| 6421 |27.05.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Стоян Михалев от ПП-ДБ: Ще предложим специална комисия да разследва Радев за оръжията в Украйна

.
Стоян Михалев от ДБ заяви, че ще се инициира създаването на специална комисия за президента и оръжията в Украйна Източник: БГНЕС
”Съдът трябва да реши дали някой е виновен или-не”. Това заяви депутатът от ДБ Стоян Михалев в ”Денят започва” с Георти Любенов на БНТ.
 

Той коментира репликата "ще изперем Борисов" от записите, разпространени вчера от Радостин Василев. "Не трябва съдебната система да те пази или пък да се използва като бухалка", подчерта Михалев. "Затова ние от години настояваме за съдебна реформа."

 

Той постави въпроса дали службите пазят Василев или пък искат той да не размисли. "Защото началниците им си пазят постовете", отбеляза Михалев.

 

"На Радев и служебните правителства им се услади властта, която те по Конституция нямат." С невръчването на мандата Румен Радев показва, че няма желание да се състави този кабинет, разчита да се отиде към предсрочни избори и да продължи управлението на служебната власт.

 

Искаме експертен формат на кабинета. Това, което предлага г-н Николай Денков, вътре има и политически лица, но те са с експертен произход. Окончателният списък не е утвърден. Това правителство трябва да бъде създадено, по тези конкретни задачи, за конкретен срок", коментира  Стоян Михалев от ПП-ДБ.

 

Михалев съобщи, че ще инициират специална комисия, която да разследва дали президентът е изпълнил решението на предишното Народно събрание за оръжията за Украйна.

 

"Ако Радев не е спазил решение на Парламента, то тогава може да задвижим процедурата за импийчмънт", заяви Михалев. "Президентът излъга от национален ефир за оръжията за Украйна."

 

Той отбеляза "бягството" на БСП при гласуването на механизма за контрол над главния прокурор. "Гешев беше избран и със съдействието на БСП", коментира Михалев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6442 |21.11.2022 Стихотворение на поета Чичо Стоян за Деня на християнското семейство . 6| 7886 |08.10.2021 Проф. Росен Стоянов: Идеалният президент би бил събирателният образ на Радев, Герджиков и Панов . 10| 4915 |17.02.2021 Доц. Мангъров: И да дойде трета вълна, ние сме в състояние да я посрещнем . 9| 13716 |24.06.2020 Стоян Тончев: Атакуват ме, защото разбрах, че висш магистрат е взел подкуп от 5 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads