Реклама / Ads
16| 11482 |08.01.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина

.
Надявам се в държавата да се води, а не да се имитира битка срещу тарторите на подземния свят. Да не е срещу някакви маргинали.
 
Прокуратурата повдигна обвинение срещу Красимир Маринов-Големия Маргин за подбудителство за убийството на Брислав Цанков. От ноември 2009 г. до 5 януари 2010 г. ( когато Борислав Цанков беше застрелян в центъра на София) в съучастие с брат си – Николай Маринов, двамата са подбудили неустановен извършител умишлено да умъртви и последният умъртвил Боби Цанков. Според прокуратурата това е престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Красимир Маринов е задържан под стража за срок от 72 часа.

Кои са Маргините е въпрос, на който всеки може да си отговори. Ако случайно не знае, може нарочно да се поинтересува в интернет, където чете този текст.

Като съвестен гражданин, който иска да допринесе за борбата с престъпността, искам да задам въпрос. Може и да прозвучи политически, може и да изглежда маргинален от страна на маргинализиран журналист, но е свързан с Маргините и тяхната среда.

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЕ ПОЗНАВА С АРЕСТУВАНИЯ КРАСИМИР МАРИНОВ-МАРГИНА, С КОГОТО Е БИЛ НА ОБЩА ТРАПЕЗА ПО СЛУЧАЙ 50 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЕВГЕНИЙ УЗУНОВ?

Питам, защото за подобна “тайна вечеря” , но с други оперативно интересни лица, също “братя”, но по-скоро “ по оръжие”, отколкото по рождение, каквито са “братята” Галеви от Дупница, беше принуден да се раздели с поста си вътрешният министър Румен Петков. Той е същият, който предлага през 2008 г. Евгений Узунов за член на ИБ на БСП ( и предизвиква Татяна Дончева да възкликне, че така в ръководството на партията прониква “банкера на Маджо”).

Узунов не само поема поста, но става и шеф на предизборния щаб на партията. А ако надникнете в сайта на БСП (където за Узунов пише “владее руски”), ще видите, че е ръководител на секретариата на ИБ на БСП, секретар по партийната дейност.

Но и това не е всичко. Тъкмо напротив, има и по-важно (според мен) качество на Евгений Узунов. Той е бивш шеф на ГУ Митници, бивш подуправител на БНБ и създател на Първа източна и международна банка (ПИМБ). Не е кой да е. И кани на своя половин вековен юбилей не кого да е, а държавния глава Първанов в комбинация с Маргините, които заедно отбелязват важното събитие.

За скептиците и любопитните уточнявам: не става дума за коктейл, на който с фалшива усмивка се разминават с досадно затоплени чаши с вино някакви непознати, разменяйки си визитни картички, а за класическа богата софра с всичките й задушевни салтанати и подразбиращото се в тази задушевна атмосфера празнуване.

Именно на 50 годишнината на Евгений Узунов през 2003 г. ( когато Първанов е президент от две години) на една трапеза в едно заведение в една компания са пирували щедрият домакин и приятелите му. Сред тях е бил уж низвергнатият от времето на Виденов червен висш функционер Красимир Премянов, президентът Георги Първанов и … Маргините.

Не търсете в интернет. Няма да намерите нищо по въпроса. Организаторите са си давали сметка за необходимостта от конспирация и не са допуснали външни лица и хроникьори на мафията.

На моя маргинален сигнал за Маргините и общуването им с техния високо поставен сътрапезник най-вероятно ще бъде отговорено с мълчание. Но, както и друг път съм писал, “мълчанието е злото”. Поради което не искам да ставам негов съучастник –нито на Първанов, нито на злото ( дали има разлика, ще се види).

Всеки си има слабости. Моята е в желанието да не мълча. Първанов пък има слабост към връзките си с бивши митничари, които пък имат “силни позиции” спрямо него. Но това е тема с продължение – нека първо да видим дали ще се появи реакция на въпроса ми за познанството между най-знаменития в момента арестант и най-именития от 8 години български управник.

Иво Инджев
ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6959 |06.01.2010 Цецке, не яж това кюфте . 5| 5840 |04.01.2010 Годишнина от кризата със спирането на руския газ- никой не потърси виновните . 9| 8641 |20.12.2009 Един по един ни напускат учителите по демокрация . 26| 17396 |14.12.2009  Тайно и полека на българите в САЩ гражданството отнеха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads