Реклама / Ads
9| 7613 |17.07.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Тончо Краевски за Фрог: Имало е руска намеса на изборите в САЩ

.
Тончо Краевски
Имало е руска намеса на изборите в САЩ през 2016 г. и всичко свързано с нея е описано в доклад на ФБР. Това заяви пред Фрогнюз политологът Тончо Краевски по повод обвинението на американските медии, че Тръмп не е потърсил сметка на Путин за намесата на Русия в изборите в САЩ.
 

Пренебрежима сума пари е изхарчена от руснаци за реклами в социалните мрежи, много от които в полза на Сандърс и Стайн, не само на Тръмп.

 

Медиите в САЩ и Великобритания обявиха Тръмп за предател единодушно. Тук-там палеоконсерватори и либертарианци като Пат Бюканън и Рон Пол се изказаха в негова защита, тъй като са по принцип антивоенно настроени, ала дотам. Никой от двамата не е дал/получил нищо веществено като отстъпка или обещание, но пиарът определно е в полза на Путин.

 

Американските медии не реагираха остро, когато Барак Обама неглижираше руския въпрос през 2012 г. и се подиграваше на Мит Ромни, задето изобщо го повдига. Нито когато микрофоните на една конференция в Сингапур случайно уловиха разговор между Обама и Медведев: "Дай ми време, ще мога да съм по-гъвкав след изборите." Доналд Тръмп не е дал нищо на Путин все още, дори напротив - нанесе удари в Сирия, разреши оръжейни продажби на Украйна и скастри Германия за строежа на Северен поток. Ще приеме Македония в НАТО, а много скоро и Грузия.

 

Краевски коментира твърдението на Daily Express, че след срещата на Тръмп и Путин Студената война свърши: „Няма Студена война. Студената война е била конкуренция във въоръжаването и икономиката между два съпоставими по размер блока. Това, на което ставаме свидетели днес, е хибридна война, това е война за овладяване на интерпретацията на събитията и се води между голям брой играчи. Тя не може да свърши с мирно споразумение или разоръжаване, а само с установяване на международен ред, който отново да удовлетворява мнозинството от силните на деня.

 

Попитан, ако се стоплят отношенията между Путин и Тръмп, има ли от какво да се страхуват европейските лидери, Краевски отговори: "Ако отношенията се разведрят леко, това не е проблем за Германия например, която има енергийни проекти с Газпром. Проблем е обаче за Полша, която открито опонира на Северен поток и за Украйна, която се надява Западът да не я изостави по въпроса за Крим".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8057 |05.07.2018 Владо Береану за Фрог: Медийният закон на Пеевски е за запушване на усти . 6| 12160 |29.06.2018 Ваня Рибчева пред Фрог: Волен тичал при Борисов да се моли за шефа на СОБТ Георги Гайков . 3| 15741 |28.06.2018 Само във Фрог: Представителят ни в ООН по правата на детето е дискриминирала деца с увреждания, реши КЗД . 15| 19617 |27.06.2018 Люба Кулезич за Фрог: Един човек не спря на протеста за Ваня Рибчева. Умираме!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads