Реклама / Ads
0| 5687 |22.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Тотев за Фрог: МЗ не изпълни нито едно наше искане, до април ще има фалирали болници

.
д-р Неделчо Тотев Източник: БГНЕС
Нито едно от нещата, за които съм изпратен от колегите си от общинските болници, не се реши на срещата в МЗ с НЗОК и областните болници. Това заяви пред Фрог нюз председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.
 

Нашите искания са да имаме целева субсидия от 30 млн. лв. На следващо място е повишаване цените на клиничните пътеки – и дума не се каза по този въпрос. Последното ни искане е изплащането на надлимитната дейност. За Чирпанската болница тя е 48 000 за 2015 г. Като не ни изплащат доброволно тези пари, ще стане по съдебен път. От НЗОК ни отговориха, че за тях не е проблем, че ще има дела.

 

На срещата ни заявиха, че предметът на обсъждането ще бъдат алгоритмите и стандартите, тъй като те трябвало спешно да бъдат приети. Нашето виждане е, че не трябва да има стандарти по специалност. За всяка една специалност, за всяка една диагноза има правила за добра клинична практика, които се прилага по цял свят.

 

По някои клинични пътеки Касата прояви разбиране. Поставиха ни условие да се договорим с бордовете по специалност към Лекарския съюз. Сега ние трябва да доказваме пред колегите си от тези бордове, че освен Софийска България има и друга България.

 

На днешната среща не се реши бъдещето на общинските болници. Ние се връщаме в изходна позиция. Докато текат преговорите по тези въпроси до април, голямата част от нашите лечебни заведения ще изчезнат.

 

Припомняме, че от МЗ бяха съобщили, че ще бъдат преразгледани възможностите за икономии в бюджета на ведомството, за могат да се повишат средствата, които лечебните заведения получават по методиката за субсидиране им всяка година. На днешното заседание в МЗ обаче за това не е ставало дума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9437 |18.01.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: ВСС гласува в полза на мафиотизираните триади около Цацаров . 3| 8908 |18.01.2018 Проф. Анна Кръстева пред Фрог: Аргументите на ГЕРБ срещу вота са смешни и неадекватни . 4| 13392 |17.01.2018 Д. Божилов за Фрог: Коалицията ГЕРБ-ДПС срина КТБ, а сега я довършват . 3| 9941 |17.01.2018 Проф. Ал. Маринов пред Фрог: Борисов и клакьорите му си въобразяват, че могат да са парламентьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads