Реклама / Ads
1| 5238 |17.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Ученик на проф. Чирков: Атаката срещу мен е в стил “Спасете болницата от човека, който я спаси”

.
Проф. Чирков следван от проф. Николай Димитров
Атаката срещу мен е в стил “Спасете болницата от човека, който я спаси”. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на болница “Проф. д-р Александър Чирков” проф. Николай Димитров -ученик на самия проф. Чирков. Ето какво обясни той за медийните нападки по негов адрес:
 

Проф. Димитров, от няколко дни сте обект на атака от ръководството на кардиологичната болница “Проф. д-р Александър Чирков”. Търсим ви, за да попитаме защо се  занимават с вас? 


В това, което прочетох по мой адрес има само едно вярно нещо и това е името ми. Всичко друго са гнусни лъжи и манипулации. Убеден съм, че медицинското съсловие отлично разбира защо съм обект на тази атака. Като изпълнителен директор на лечебното заведение за краткия период около два месеца направих всичко по силите си, за да прекратя порочните практики, наследени от дългото управление на проф. Генчо Начев. Статуквото, обаче не може да ми го прости.


Нека всичко по реда си. В сигнала се твърди, че сте уволнили проф.  Генчо Начев. Това вярно ли е?

 

Ето и първата им лъжа. Проф. Начев нито съм го назначавал, нито съм го уволнявал.  Като директор той  е имал договор за управление с министерство на здравеопазването, а не с болницата. Така, че аз няма как да го уволня. 

 

Говори се, че сте махнали и известната проф. Трендафилова?


Проф. Трендафилова е собственик на фирма “Кардиа”. За фирмата получих конкретни данни, че през нея се е  източвала болницата от 2016 г. Това е видно от куп документи, с които разполагам. За всичко вече съм  сезирал компетентните органи. Невъзможно е да се управлява правилно клиника по кардиология, когато имаш собствена частна фирма с обект на кардиологична помощ. И пренасочваш пациенти от болницата към собствената си структура. За съжаление се натъкнах и на нещо доста неприятно - прибираш част от печалбата на лекарите, които работят за теб. Разговарях лично с проф. Трендафилова да се смени този модел, но тя не пожела да отстъпи. Това бе и причината да я освободя. Защото най-важното за мен бе клиниката да се развива. Направил съм още много неща и всичко е известно в МЗ. Забележете, че  болницата се източвана от 2016 година, когато проф. Генчо Начев е изпълнителен директор. Знаете ли, има хора, които са били принуждавани да работят за частната структура “Кардиа”. Тук става дума за огромни финансови потоци от порядъка на милиони левове. Затова и атаката срещу мен не ме изненадва. Даже напротив. Тези, които искат схемите да продължат в Чирковата болница  постъпват логично като ме очернят и клеветят.  Всъщност искате ли да знаете къде е заровено кучето?

 

Кажете ни?

 

 Болницата е управлявана 15 години непрозрачно и  с неясни обществени поръчки. Установих огромно разтваряне на ножицата на заплатите. Те варираха  от 1 000 лева за едни до стотици хиляди лева за други. И това е видно от одита, който бе извършен, преди Генчо Начев да бъде отстранен. Но да се върна към въпроса ви - изпращам ви протокол, от който е видно кой е спечелил конкурса за болница Чирков и какво е било направено, за да може проф.Начев да я оглави. /бел. ред. от документа става ясно, че Николай Димитров е класиран на първо място, а след това Генчо Начев. виж долу/.   Генчо Начев е едноличен самоуправотел на тогавашната болница “Света Екатерина”. Той изгони  професор Чирков, а след това напуснаха редица водещи лекари, включително и  аз. Нали  знаете как кореспондира едноличното управление на болницата с това на държавата?

 

Как?

 

 Той се превърна в  любимец на властимащите.  Днес основната темата е безобразието с връщането на хартиената бюлетина и сте наясно каква е целта.Същото се случва и с болницата. Всички писания срещу мен са в стил: “Спасете болницата от човека, който я спаси”. Разликата е, че годината е 2022 г. Статутковото използва ченгеджийски  прийоми  за саморазправа и омаскаряване на неудобните хора като мен, включително и чрез определени медии. Не се спира пред нищо да очерни онези, които искат промяна и прозрачен модел на управление в болниците.


Вие сте един от  знаковите ученици на проф. Чирков. Прави се обаче усилие да се хвърли петно и върху кариерата ви. Опит да ви уязвят ли е това? А може би да ви спрат?  

 

Тълкуването на моята скромна кариера от тези “доброжелатели” е като Дявола да чете Евангелието. 


Не смятате ли да отвърнете на атаките?

 

Имам самочувствието да кажа, че  моят професионализъм  е доказан и няма да отделям ценно време  на хора, които  са застинали в годините на статуквото. Вярвам, че е дошло времето на промяната.

 

Интервю на Калин Костадинов

 

Документ, който илюстрира кой е спечелил конкурса за Чирковата болница

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15180 |09.11.2022 Проф. Коста Костов: За кого има място в Народния театър ”Иван Вазов” . 3| 12584 |30.10.2022 Проф. Костов: Без независимо правосъдие ”истината”, която ни се поднася, няма нищо общо с реалността . 0| 13336 |11.10.2022 Проф. Слатински: Войната на Путин с още един план - сблъсъкът между ФСБ и Службата за външно разузнаване . 4| 14153 |23.09.2022 Проф. Слатински: Страхливец ли е президентът? Каза ли нещо за бункера на Путин и мобилизацията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads