Реклама / Ads

21| 11260 |29.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Гунчева: Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

.
Елена Гунчева
Управление. Хаос отгоре до долу. Неработеща, безумно раздута и некомпетентна администрация, високи такси и цени на административните услуги. Всяка администрация прилага законите както си поиска и си ги тълкува както й дойде. В резултат държавата и общината са се превърнали в търговци, които събират пари, а не в институции, обслужващи гражданите.

Състояние на територията:


– Демографска катастрофа. Българите са намалели с почти три милиона души за тридесет години. Населението застарява, всяко трето дете не е от български произход и майчиният му език не е български.


– Неграмотност. Пенсионерите знаят повече от учениците. Учениците, които завършват, са функционално неграмотни. В университетите се влиза без качествен подбор и съответно излизат висшисти, които са неспособни да практикуват професията си. Липсват кадри за основни отрасли на икономиката.


– Социален инженеринг. Умишлено манипулиране на населението с цел намаляване на образованите и грамотните и най-вече мислещите. Всява се разединение, медиите промиват мозъците на всички, а властта внася разделение в протестиращите. Целта е отглеждане на удобен за политиците материал.


– Здравеопазване. Системата на здравеопазването е разбита. Болниците и лекарите са превърнати в търговци. Българите са най-болната нация на европейския континент. Инфарктите и инсултите поразяват все по-млади хора. Хората с увреждания, както и раждането на деца с увреждания се увеличават. Поради липса на пари, много хора умират или се инвалидизират трайно.


– Жилища. Много българи загубиха имоти и основните си жилища заради ипотеки и кредити. Масово се теглят кредити от работещи българи, за да си платят сметките. Все по-голямата задлъжнялост се разпространява навсякъде. Бедните стават още по-бедни, а имотите се съсредоточват в ръцете на богатите.


– Коли. Мечтата на българина да си има кола обикновено се реализира с кола втора употреба. Резултатът е замърсяване на въздуха, катастрофи и високи данъци. Правителството се опитва да ограничи това, като въвежда тол-такси, безумно високи граждански застраховки и данъци за стари коли. Извод: само богатите имат право да карат автомобили. Също като по време на Средновековието – селяните нямат правото на каляски и коне, те са само за привилигированите.


– Икономика. Икономика на ишлиме. От производство на кораби и мотокари, преминахме към производство на поцинковани кофи и фарове. Закрихме заводи за десетки хиляди работници и откриваме цехове на чужденци-авантюристи, които идват заради евтината работна ръка. Икономика, изцяло зависима от външни фактори.


– Селско стопанство. Почти липсва. След ликвидационните съвети на Филип Димитров и реституцията на земята, много земи пустея, а голямата част се изкупуват от едри земевладелци. Субсидии, които си заслужават труда, се получават от малцина приближени до властта. Но и те ще са до време. На пазарите вместо ябълки от Първенец, купуваче такива от Аржентина, вместо сладкият розов български домат, купуваче червени топки от Испания и Турция с вкус на пластмаса и то на високи цени. Животновъдството е също приключено, след като чумата ГЕРБ мина през него.


– Сигурност. Сигурност има също като в джунглата, по-силният оцелява. Убийства насред улицата, грабежи денонощно, убийства на старци за стотинки, кражби, икономическа престъпност. Всичко това под благото око и дори съучастие на полицията.


– Армия. След като нарязахме въоръжението си и съкратихме армията, в нея се набутаха много жени, явно с идеята да са на място, където работят повече мъже. Част от военните не могат дори себе си да защитят, а видът на сегашния министър на отбраната е показателен за състоянието и на армията. За първи път българите не разчитат на армията си да ги пази. Още повече, че днешните войници и офицери се кълнат във вярност на НАТО и САЩ, а не на България.

 

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 6| 5425 |20.11.2019 Адв. Елена Гунчева: Цацаров няма да бори корупцията и в КПКОНПИ . 13| 5809 |14.11.2019 Елена Гунчева: Сравниха Гешев с Исус! Кога ще го разпънат?! . 11| 12248 |07.11.2019 Елена Гунчева: Да живеят политпроститутките. Тяхно е настоящето на България! . 3| 6113 |16.10.2019 Елена Гунчева: Сталинке, ти се пребори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ