Реклама / Ads
18| 14273 |18.03.2016 ЪNDERGROUND

Фабриката на "Булгартабак" в София затвори, шефове изчезват

.
Положението около "Булгартабак" става все по-заплетено...
Цигарената фабрика на "Булгартабак" в столицата е спуснала кепенците. Вчера служители и работници били посрещнати от заключени врати и неколцина охранители. Те им обяснили че не знаят какво става, но им е наредено да не пускат никого в производствените помещения и канцелариите.
 
Това съобщиха за Фрог нюз служители от самата фирма. Според тях изпълнителният директор Венцислав Чолаков бил изчезнал и нямали връзка с него. За последно бил видян в холдинга ден преди от "Булгартабак" да обявяви, че спира износа на цигари за Близкия Изток. Оттогава не били го виждали. Запознати смятат, че отсъствието на Чолаков е свързано с информацията, че депутатът Делян Пеевски е офейкал спешно в Катар. Твърденията са на народни представители от ДПС, които не желаят имената им да бъдат огласявани.

Преди известно време ръководството на "Булгартабак" имало намерение да изнесе производствени мощности от София в Благоевград. Планът обаче бил изоставен щом в публичното пространство бяха огласени раследванията на турските служби и твърденията, че цигари на "Булгартабак" се контрабандират на турския нелегален пазар, а част от многомилионните печалби отиват в терористични групировки. Сега се очаквали съкращения на над 400 души, а не е ясно кога останалите ще получат заплатите си. Хората са притеснени и готови за протести.

 

В четвъртък Фрог нюз публикува информация, че кюрди стоят зад договорите за продажба на цигари, подписани между „Булгартабак” с Афганистан и Северен Ирак. Това става ясно от документи, с които редакцията разполага и за първи път публикува. От тях се вижда, че кюрдите са само посредници по сделките, за да може истинските играчи да останат в сянка. Именно този факт озадачил турските служби и ги накарал да се разровят в дейността им. Предполага се, че именно тази информация е била предоставена на главния прокурор Сотир Цацаров при двукратното му посещение в Анкара и срещите му с президента Ердоган. Турците останали неприятно изненадани, че български институции, които по закон трябва да се борят с престъпността, укриват сигналите на турските си колеги, вероятно за да запазят Делян Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9637 |12.01.2016 Само във Фрог: Пешо Софиянчето гепило колата на турските шпиони . 27| 9696 |09.03.2015 Фрог научи: Около 100 опасни грабители бродят из София, вижте къде ни дебнат . 17| 26155 |06.11.2014 На вниманието на ДАНС! ДАИ-София се раздира от корупция, милиони се взимат под масата . 42| 24369 |23.01.2012 ВИС, СИК и Маджо отхапаха от София имоти за стотици милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads