Реклама / Ads
27| 9697 |09.03.2015 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Около 100 опасни грабители бродят из София, вижте къде ни дебнат

.
Около 100 опасни грабители ежедневно бродят из София. За да се докопат до плячката си, те са готови да посегнат на живота на жертвата. Това разкриха пред Фрог нюз криминалисти от СДВР.
 
Профилът на нападателите е идентичен с този, който ограби и умъртви студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Близо 80 на сто от тях са роми, които многократно са влизали в регистрите на МВР за различни престъпления, основно кражби и грабежи. Статистиката сочи, че 60% от всички апаши са наркозависими. Това ги прави агресивни. Не носят със себе си предмети за побой-бухалки, боксове, но за сметка на това действат импулсивно, когато видят, че нещата не им излизат по план. Готови са на всичко, само и само да се докопат до парите. За това съветваме жертвите да не оказват лют отпор, защото това може да им коства живота, признаха от полицията.

Картата на нападенията сочи, че има зони, които са предпочитани за извършителите на този вид престъпления. Една от тях е „Западен парк” и района около него. Мястото е неосветено и е идеално за престъпниците. Не минавайте оттам, когато сте сами. Шансът да станете жертва, нараства многократно, предупреждават органите на реда. Другата гореща точка в столицата е кв. „Красна поляна” и особено зоната около Виетнамските общежития. Там не минава нощ, в която някой да не е пострадал. Проблемно място е и това в кв. „Овча купел” откъм ромския квартал „Факултета”. Грабителите се залостват и на други две „любими” места. Става дума за отдалечените метростанции в кв. „Люлин” и района около Централна гара. Запомнете, за да не бъдат разпознати, бандитите нападат отзад, като обичайно блъскат жертвата на земята.

Ако все пак сте решили да рискувате и да се придвижвате сами по тези места в тъмната част на денонощието, трябва да знаете няколко неща: Първо - да не носите голяма сума пари в себе си. По възможност дръжте мобилния си телефон в джоб, за да не се разделите с него. Оглеждайте се, защото обичайно грабителите преследват жертвите си, като дори се качват с тях и в градския транспорт. Ако усетите, че ви следят, не навлизайте сам в безлюдна и неосветена местност. Трябва да знаете, че първото към което се насочват престъпниците, са чантата и накитите. Обичайно след като грабнат плячката, взимат парите и изхвърлят всичко останало. Документите също не ги интересуват, колкото и важни да са те.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 23570 |05.03.2015 Само във Фрог: Сертов се страхува от братя Галеви, моли премиера за помощ . 28| 15679 |26.02.2015 Фрог научи: Борисов опитал да „попречи” на разследване на ГДБОП . 52| 38161 |24.02.2015 Само във Фрог: Потвърдено, ФБР разследва Сертов за кораби с дрога . 20| 15660 |10.02.2015 Само във Фрог: Разпечатка „Алфа” показва кой бърка незаконно в системите на службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads