Реклама / Ads
5| 10439 |09.10.2014 ЪNDERGROUND

Жоро Водката e крал на скимингите в България

.
Няколко месеца службите били по петите на бандата Източник: ДАНС
Жоро Водката е най-добрия майстор на скимиращи устройства в България. Той с още 30 негови авери бяха задържани в началалото на този месец при секретна акция на ДАНС с кодовото име „ Импириум”.
 

Болшинството от тях са източвали карти в чужбина, основно в страни от ЕС. Водката, обаче се счита за мозък на престъпната организация, разкриха пред Фрог нюз разследващи. Преди години той трупал опит в известна фирма за касови апарати. Там блеснал като майстор на софтуерни продукти. Не след дълго Жоро се усетил, че може да насочи усилията си в престъпния бранш и да прави чиповете на скимиращите устройства, с които да се тегли информация от картите. Неговата продукция се оказа най-добрата. Софтуера му е блестящ и грешките при него се свеждат до минимум. Много се опитват да правят като него, но уви, не им се получава. Най-важното за бандитите е да разполагат с точните данни на картите. Едва тогава може да се изкарат точни дубликати, разкриха запознати с работата на майстора.  Много скоро славата на Водката се разнесла от уста на уста и всички групи, които се занимават с тази дейност, започнали да си поръчват чипове. Водката, обаче им поставил и своето условие.  Той умишелно „заключвал” чиповете и за да разкодира информацията от тях, искал процент от печалбата. Така „вързал” за себе си всички от бранша.  Него не го интересуваше кой ще си купи чипове, нито откъде ще се теглят информацията и парите. Водката се превърна в най-важния фактор в групите, допълниха разследващите.

 

Жоро открил работилница в един гараж на блока си в столичиня кв. „Красно село” и близо 10 години се вихрел.  Наел и двама помощници, като един от тях му бил съименник. Парите от престъпната дейност потекли към Водката, но той не парадирал с тях. Возел се със среден клас кола и не носел скъпи дрехи. Всички, обаче знаели ,че слабото му място била водката. Още щом отвори очи започвал с питиетата. Проблемите с алкохола се отразявали и на работата му. Имало дни, в които майсторът на чипове вдигал кръвно и по няколко дни буквално изчезвал. Заради пиянството му не могъл дори да изкара книжка и  да кара колата си. Затова жена му често го возела. Помощниците  му пък не криели финансовото си благополучие. Освен с тузарски возила, те се сдобили и с луксозни имения в най-скъпите квартали на столицата.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 19311 |22.06.2012 Огромна порно колекция в бърлога с басейн и джакузи на пловдивски наркокрале . 50| 13031 |23.08.2011 Трактора крал фирми с бой . 12| 17294 |06.05.2010 Най-зловещият Жоро - Павето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads