Реклама / Ads
12| 17324 |06.05.2010 ЪNDERGROUND

Най-зловещият Жоро - Павето

.
Престъпникът убиваше със стил
Жоро Павето – персона от преди 40 години, за която си спомнят със страх в душите десетки българи. Серийният изнасилвач от квартал Коньовица, за който основното оръжие бе камък. Павето, завито в кърпа отне живота на доста столичанки. Ченгетата изтръпваха, когато до жертвата винаги забелязваха камъкът на убийството.
 
Безмилостният престъпник не цени Гергьовден, защото името му е лепнато от народа.

 В действителност тогавашната милиция през 1968 година спипва Милчо Кирилов, а след това тези убийства временно престават. Никой обаче не може да каже със сигурност, че това е истинския Жоро Павето. Малко по-късно подобни престъпления са регистрирани и в други градове извън столицата.

Разследват се всички случаи на странно сексуално поведение. На 11 май 1968 г. след полунощ е заловен 25-годишен младеж, който бяга чисто гол по улица "Узунджовска" в самия център на София. Оказва се, че работи в научен институт. Той обяснява, че е зле с нервите и тича за здраве.

На 6 ноември 1968 г. към 21,30 часа някакъв младеж е забелязан да наднича през прозореца на жена на 58 години, която тъкмо се събличала да си ляга. Воайорът се качва на наредените под прозореца дърва, но купът се срутва и жената го забелязва. Тя писва, а младежът напира да влезе при нея. Привлечен от виковете, зетят на жената подгонва воайора, който хуква да бяга. В преследването се включва полугол съсед, работещ в криминалната милиция.

Преследваният влиза в общежитието за глухонеми на улица "Козлодуй" 187. Криминалистът го спипва в едно легло, където той се прави на заспал, и го отвежда във Bторо районно управление на милицията. Арестуваният мъж е на 25-годишна възраст и интересното е, че е глухоням. Той полежа малко в ареста, след което го пуснаха да се върне в родното село Ракита. Съседите на Милчо твърдят, че той е добър, уравновесен човек и директно обвиняват милицията, че е спипала съселянина им, за да стимулира дейност. Набеденият за Жоро Павето мъж пасе овце и си размята овчарската тояжка. "Милиционерите търсиха глухоням, за да им е по-лесно да го набедят", възмущаваха се от тогавашните похвати съселяните на безмълвния овчар, а никой не разбра каква е в действителност цялата истина.

Дори и след ареста на „Жоро Павето”, майките не пускаха дъщерите си по тъмно и трепериха всеки път, когато те са навън. Една от жертвите на Павето, която е успяла да се измъкне съвсем разрушава версията на милицията, че серийният изнасилвач е глухоням. „Да мълчиш. Не викай или си мъртва” казал престъпникът, малко преди девойката да успее да се измъкне от вдигнатата нагоре с увит камък ръка.

„Не можехме да играем пълноценно, този човек ни взе част от детството”, разказва за Frognews.bg Величка Николова, която вече гледа внук и се радва, че Жоро Павето е минало.

Днес митичният убиец трябва да е на над 60-годишна възраст, а интересното е, че при ченгетата отивали старци, които казвали „аз съм Жоро Павето”. Криминалистите задавали няколко бързи въпроса и разбирали, че това е поредният „самохвалко”.

Дали Жоро Павето е жив, заглежда ли някоя жена и хапва ли агнешко на Гергьовден можем само да гадаем.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5969 |03.05.2010 Свободното слово като печен мозък . 18| 21990 |02.05.2010 ТРАКИ, ИРАНЦИ И БЪЛГАРИ – I . 17| 18226 |28.04.2010 Емо културата експериментира със смъртта . 10| 13799 |26.04.2010 Р. Петков разказва вицове, знаковите убийства неразкрити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads