Реклама / Ads
5| 21600 |08.07.2011 ЪNDERGROUND

Костинброд тайната Мека на мутрите

.
Босове от всички групировки колекционират имоти в градчето на кардарашите
 
Костинброд е средището на родния ъндърграунд. Градчето, което придоби популярност покрай империята на ромския бос Ицо Папата, е приютило почти всички представители на т. нар. „мутренски” елит.


С имоти там са Таки, Маргините, Маджо, братя Галеви. Складова база в Костинброд е притежавал и висаджията Мето Илиянски. Апетитни парцели са били разпределени и между покойните братя Васил и Георги Илиеви, но впоследствие те са били продадени.

Проверка на „Торнадо” разкри, че част от имотите са били придобити на безценица в средата на 90-те години, когато е имало идея за изграждане на  промишлен комплекс от няколко предприятия в покрайнините на Костинброд. Впоследствие земите са останали пустеещи. Собствениците им се сещат за тях през 2001-ва година, когато започват строежи. Първи с имот в града се сдобиват братята Маргини. Николай Маринов се води собственик на парцел от 1348 кв. м в северната част на града, сочи справка в имотния регистър. Красимир Маринов се е сдобил със земя, граничеща с тази на брат му. В момента на парцела е изградена складова база, в която се съхраняват строителни материали.

Соченият за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки притежава 2/3 от земята, върху която сега се намира гаражът на транспортна фирма. Цената, за която е купен парцелът, е 42 лв. на кв. м. Младен Михалев – Маджо също е добре уреден с парцел в Костинброд. Проверка в имотния регистър сочи, че на негово име там се води къща в центъра на града, както и парцел в покрайнините. Местни хора обаче твърдят, че не са виждали нито веднъж някогашния основател на групировката СИК.

Земята на братя Галеви в Костинброд е 4000 кв. м. Също както и останалите, те са изградили върху нея складови бази
„Нямам представа с какво точно е притегателен градът за тези хора, за които говорите. Не съм виждал тук нито един от тях, но е напълно възможно да са се сдобили с имоти още преди години, когато земи се раздаваха на поразия”, твърди пред „Торнадо” шефът на ромското мешере Христо Върбанов – Ицо Папата, който също е сред едрите собственици на имоти в града.

Според местни жители изкупуването на земи става преди години, когато шеф на полицията в града е Георги Георгиев, а негов заместник – Вальо Димитров. Преди години имената и на двамата се свързваха с локални борчески структури, а по случая дори имаше питане в парламента. Освен като средище на мутри, Костинброд се слави и като град на кардарашите. Там живеят едни от най-богатите представители на цигански кланове. С огромни имоти в града са се сдобили и босовете на джебчийските мафии, които припечелват пари в Западна Европа. Сред тях е и Наталия Миланова, майка на лидера на партия ДРОМ Илия Илиев.

Мария Николаев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 23958 |06.07.2011 16 българи по-страшни за Интерпол от Таки, Маргина и Исуса . 56| 24836 |02.07.2011 Алексей Петров, Любомир Павлов и Огнян Донев "на нож" срещу Бойко Борисов . 17| 15676 |01.07.2011 Разпитват Сумиста за убийството на Георги Илиев . 11| 6699 |28.06.2011 Посредници и застрахователи в комбина гушат обезщетения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads