Реклама / Ads
22| 14547 |28.01.2010 ЪNDERGROUND

Купуването на мълчание – лош знак за журналистиката

.
Свалянето на Милен Цветокв от ефира на Нова телевизия е пореден удар към свободното слово. Така коментират журналистическите среди поредната промяна в медията.
 

„Страхът набира все по-голяма инерция в българската журналистика. Днес повече от всякога има нужда от автентични журналистически гласове”, обяви пред Frognews.bg предшественикът на Милен Цветков в „Здравей България” – Георги Коритаров. Той не е изненадан от случващото се в телевизията и смята, че има разминаване между мотивите на Нова ТВ и истинските причини.
„Управлението има нужда от свободата на словото, за да генерира свежи идеи”, твърди Коритаров.

Иво Инджев, който бе свален от екрана на bТВ заради информация, свързана с президента Георги Първанов, също е убеден, че от обществото е скрита истината за махането на Милен Цветков от предаването.
„Милен си позволяваше повече от всички други водещи да говори за властта. Преди години го бяха скрили от екрана защото дразнеше царистите, а сега властта сигурно пак е недоволна от него. Но и самият той мълчи за случващото се, а трябва да направи своя избор като журналист. Купуването на мълчание не е добър знак за българската журналистика”, коментира Иво Инджев.

„Как да му е нисък рейтинга на Милен, след като аз участвам в неговото предаване? Това е обидно”, възнегодува срещу позицията на Нова телевизия проф. Юлиан Вучков. Той предполага, че подобна секира го очаква и него.
„Милен, като основен водещ, лично ме покани да участвам всеки четвъртък в предаването му, но едва ли ниският му рейтинг е истинската причина за махането му”, усъмни се професорът телевизионер.

„Тъжно, много тъжно”, бяха първите думи на светския хроникьор Мон Дьо, който също участва в предаването на Милен Цветков.
Пред Frognews.bg той призна, че Милен бил идолът му в журналистиката и когато го поканил да работят заедно, сбъднал една от детските си мечти.
„Обичам го, не мога да коментирам дали свалянето му от ефир е обективно. Аз говоря само от мое име”, призна Мон Дьо.
Най-лаконична и скромна за ставащото в телевизията бе екранният му партньор Лора Крумова.
„Нямам какво да добавя към позицията на телевизията”, обясни русата водеща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5901 |27.01.2010 Как да отговорим на гръцката агресия . 5| 13208 |25.01.2010 Съдът готви арест за човек на разстрелян прокурор . 12| 15546 |20.01.2010 Кучешки хотели чупят рекорда по резервации . 18| 17003 |17.01.2010 Студентска се(к)сия = вдигнати крака и кондоми в книжките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads