Реклама / Ads
29| 15225 |12.10.2013 ЪNDERGROUND

Наско Сираков удря тупалка на „качулка”...

.
"Качулките" напират...
Не, това не се е случило, слава Богу! Но можеше и да се случи, ако доскорошния директор на "Левски" не бе запазил самообладание в онази адска вечер, когато на пресконференцията за представяне на новия треньор, нахлуха младежи с качулки и се развилняха, събличайко Ивайло Петев.
 

Щеше да стане голям търкал, можеше да има пострадали и дори нещо повече. Бяхме готови на всичко! Това били думи на една от „качулките”. Споделил какво можело да се случи със свои познати часове след отвратиелния скандал. Петев бе блъскан и съблечен от група полудели фенове пред очите на журналисти и част от ръководството на клуба. Не е ясно дали споделеното е истина, но от няколко дена се носят слухове, че нападателите са имали поставена цел да предизвикат Наско Сираков да реагира на техните нападки. Той обаче се въздържа, макар от заснетите кадри да се вижда, че това му коства големи усилия.

Какво щеше да стане, ако Сираков бе блъснал някой от връхлетелите фенове или бе вкарал някоя тупалка... Със сигурност ситуацията щеше да излезе от контрол и вече щяхме да сме се прочули в целия свят. Мелето бе сигурно! Последствията неизвестни. Възможно и фатални. Ивайло Петев също запази самообладание, въпреки унижението, на което бе подложен.

Във всяка нормална държава при подобно нещо прокуратурата вече щеше да се е самосезирала. МВР пък щеше да е разкрило кои са хората с качулки, дали някой ги бе изпратил или действията им са солова акция.

Говори се, че Тодор Батков е дал карт бланш на младежите да действат брутално. Възможно ли е юрист и бизнесмен от неговия калибър да стигне дотам? Или това също са само слухове. Редно е да се разбере. Кои всъщност са тези момчета? С какво се занимават, как си изкарват прехраната? Дали не са част от агитка/група за бързо реагиране, която се използва и в други ситуации? По време на протести, например. Отдавна се говори за подземен бос с връзки в политическите среди, службите и магистратурата, който поддържал наказателен отряд от ултраси, които били зависими към него и негови структури по един или друг начин. Тази клюка обикаля от години. Не е ли време да се установи дали става дума за слухове или за нещо сериозно. Опираме отново до прокуртурата и МВР. Макар, че като стане въпрос за бързи и ефективни действия те все са заети с нещо по-важно.

Какво можеше да стане...

Наско Сираков и Ивайло Петев със самообладанието си предотвратиха нещо страшно. Това е факт. Нужна ни е обаче цялата истина.  

 

Илиана Раева

 

На случилото се в "Левски" беше даден много сериозен отзвук, който трябва да не спира, трябва да се коментира, да се поеме от най-високите инстанции и да се стигне до неговия край. Това каза в "Животът и други неща" по БНТ. Тя е категорична, че прокуратурата трябва незабавно да започне разследване.

"Апелирам прокуратурата да си свърши работата както трябва, за да може наистина тези тотално обезверени българи да повярват, че нещо смислено може да се направи в тази поругана и безумна държава, в която живее".

Тя заяви, че знае кой стои зад акта на събличането на треньора Ивайло Петев и е изпратил привържениците с качулките на пресконференцията за представянето на новия наставник на "сините".

"Журналисти предупредиха Наско, че на въпросната пресконференция с Ивайло Петев ще се случи нещо. Той се обади на Иво Тонев, който го препрати към някаква гугутка, пъдпъдък или там друго пернато и крилато. Наско знаеше как да изправи Левски на крака, но не му позволиха. Накрая онези пернатите излязоха и казаха, че искат Иво Тонев да остане, а Наско да се маха, защото е виновен за всичко. Пълен фарс".

„Аз съм сред привърженик на "сините" от малка и ще направя всичко възможно да не допусна шепа лумпени да се подиграват с клуба”.

"Направо го съжалих Тодор Батков. Седи той на масата, а до него някакъв фен или не знам си какъв, който твърди, че той е Левски. Те щели да определят какво да става с отбора. Жалка картина. Кой е Левски? Момчета, Левски е Наско Сираков, Илияна Раева и десетките други легенди на клуба, които са печелили медали за Левски. Другото е фарс".

 

Илиана Раева във Фейсбук:

 

"Това трябва да види цяла България!!!

Официално представяне на новия треньор на "Левски"!

Дерзайте български журналисти!!! Ликувайте Левскари!! Каква любов към любимия клуб! Каква "искрена" и "спонтанна" битка за бъдещето на "Левски"!! Нали никой не се заблуждава, че мобилизацията на целия слугинаж ще успее да премахне вонята, напластявана през последните няколко години на Герена!!

Няма дума с която може да се назове това, в което е превърнат ПФК "Левски"!".  


"Безсрамници!!!!! Кой ви прати!!! Кой ви плаща!!!! Чий е ПФК "Левски"!!! Къде живеете!!!! В какво превърнахте този отбор!!!! Срам!!!! Позор!!!!!!!! Платена журналистика!!! Подготвени статии!!! Подготвени "фенове"-клакьори!!!!!

ЖАЛКИ КАРИКАТУРИ!!!

ДЕРЗАЙТЕ ЖУРНАЛИСТИ!!!

ДАНО РАЗСЪБЛИЧАНЕТО НА ТРЕНЬОРА ОТ ОБЕЗУМЕЛИ ФЕНОВЕ ОБИКОЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ!!! ДАНО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕС ВИДЯТ В КАКВО Е ПРЕВЪРНАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ТЕХНИТЕ БЪЛГАРСКИ "КОЛЕГИ" !!!! ДАНО НЯКОЙ СЕ ПОИНТЕРЕСУВА КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА В ТОЗИ КРАЙ НА СВЕТА!!!!

ДОВОЛЕН ЛИ СИ????? ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ "ВЕЛИЧИЕТО СИ"????? НАИСТИНА ЛИ РЕШИ, ЧЕ МОЖЕШ ДА МОДЕЛИРАШ ЖИВОТА И СЪДБИТЕ НА ХОРАТА?????? НАИСТИНА ЛИ СИ ПОМИСЛИ, ЧЕ МОЖЕШ ДА ПРОМЕНЯШ БОЖИИТЕ ИЗИСКВАНИЯ!!!

ЛЕВСКАРИ!!!!! КЪДЕ СТЕ??? В КАКВО СЕ ПРЕВЪРНАХТЕ И В КАКВО ПРЕВЪРНАХА ОТБОРА ВИ???

БЪЛГАРИ!!!!! КЪДЕ СТЕ???? В КАКВО СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ И В КАКВО ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА НИ????????

СТРАХЛИВЦИ!!!!! ПРОДАЖНИЦИ!!!!!

ВСИЧКИ НИЕ ТУК, СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЖИВОТА И СЪДБАТА!!!!!

И НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА СМЕЛОСТТА МИ!!! НЕ СЪМ СМЕЛА!!! НАПЪЛНО ОБЕЗОРАЖЕНА И ОБЕЗВЕРЕНА СЪМ!!!! ЧУВСТВАМ СЕ НАПЪЛНО СЪСИПАНА И БЕЗСИЛНА!!!!!....НАПЪЛНО...ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА....ТОВА НЕ Е НАРОД!!!!

НИКОЙ ДА НЕ МРЪНКА!! НИКОЙ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВА!!!

p.s А сега, Великий е време да измислиш текста на поредната декларация на фенклуба!"

 

 

Наско Сираков

 

"Бях върнат в Левски, за да бъда дискредитиран и омерзен и за да ми затворят устата. Защото преди това бях най-големият критик”.

"Институцията Левски бе срината и поругана от 7-8 човека с качулки, това не е моят Левски. Апостола ще се обърне в гроба! Над 100 знамена с кръстове и черепи са издигнати в сектор "Б", автобуса на феновете е изрисуван отгоре до долу с един череп… Това ли е Левски?".

"Първо нямаше пари да вземем със свободен трансфер Любомир Гулдан, чиято заплата щеше да е по-малка от тази на Жоао Силва, но няма да говоря в цифри. Имахме нужда от централен защитник и десен бек, можехме да привлечем капитана на Полша, който щеше да взима с 15 хиляди евро повече на година от Дъстли Мюлдер, но в крайна сметка трябваше да му предложим 60 хиляди по-малко.
Следващият бе Сейтаридис, капитан на Панатинайкос, но се получи идентична ситуация".

"В деня на събитията вечерта си изключих телефона, защото прегря. След това имам 19 пропуснати повиквания, но нито едно от Тодор Батков.”

„Наско Сираков не е мишка, аз не се крия от никой, не ме е страх от никой. Лъва, мечката и тигъра са по-силни от вълка, но вълка не играе в цирка!". Това Сираков заяви по поод прякора си Вълка.

Обяви също, че до два месеца ще е готова книгата му, в която ще са описани всички тайни и задкулисни истории в „Левски”.

 

Тодор Батков

 

"След днешните събития Наско Сираков и Иво Тонев подадоха оставка. Следващият, който ще подаде оставка се казва Тодор Батков. И тогава ще види докъде ще я докараме. За септември 410 000 лева бяха само заплатите за първия отбор. За осем години съм дал 41 милиона лева лични пари за клуба. Аз съм един от най-критикуваните хора в тази държава за това, че си давам парите и милея за „Левски” и обичам „Левски”. Нека тогава да видим какво ще стане".
„Аз съм юрист и то практикуващ. Това бе хулиганска проява. Случаят е скандален и нелеп. Петното е върху клуба. Ние като клуб няма да сезираме прокуратурата, но тя има правомощие да следи за спазването на реда.“

 

Димитър Байлов, говорител на фенклуб „Левски”

Говорителят на Националния фенклуб на Левски Димитър Байлов заяви категорично, че ако някой си позволи да тръгне на война с привържениците, ще я загуби. На специална пресконференция, заедно със собственика на Левски Тодор Батков и техническия директор Христо Йовов, един от представителите на синята агитка бе категоричен, че Ивайло Петев не е бил желан на стадиона, заради „заявените си пристрастия към крайния враг ЦСКА.

 

„Изписаха се вече тонове мастило, всички възможни сценарии, подкупени, купени, сценарии, КГБ, НАСА за случилото се. За всички вас и пред всички заявявам, решението беше абсолютно спонтанно и това е видимо. Нищо планирано, нищо подготвено предварително. Много негативи и позитиви се изписаха”.

„Човек, заявил пристрастия към крайния враг, няма място в Левски, няма място при нас. Това е. Нашата постъпка, меко казана, е невъзпитана. О.К. Ние си понесохме нужните упреци за това. Няма повече за какво да говорим. Ивайло Петев се оказа на неподходящия момент, в неподходящото място.“

„Плътно заставаме зад отбора. Ние не взимаме решенията, кой да е треньор, кой да играе... С изключение на последното нещо и обясних защо се случи. Ще подкрепим безрезервно „Левски”. Ние сме „Левски”! Ще помоля да се спрат и с подобни словоизлияния на бивши ръководители от клуба! Не е редно да всяват все повече и повече напрежение. Да намекват някакви неща, да не ги казват в пряк текст и да всяват напрежение. На прага на 100-годишнината в Левски.“

 „Феновете на „Левски” едва ли не са виновни за състоянието на „Левски”. Имало знамена с черепи – това е уникално. Футболистите сигурно се стряскат и не играят. И затова, че клубният автобус е изрисуван и затова в отбора нищо не се случва. Това са думи на Наско Сираков от сутринта. Хиляди фенове на „Левски” са станали фенове на „Левски” заради Наско Сираков. Включително и аз. И аз трябва да повярвам, че ние феновете сме виновни за цялата тази ситуация! Повтарям: ние сме зад ръководството на „Левски”, зад новоназначените треньор и отбора. Всичко друго ще доведе само до безконечни пререкания и скандали!“

 „Апелирам към всички да се забравят нещата. Ние обичаме „Левски”. Някои хора реагирали малко по-емоционално. Интелигентни хора сте, можете да отворите в Интернет, да видите колко много примери подобни има по света.“

 „За съжаление, когато трябва да се плюят феновете на „Левски”, няма кой да ги защити. Само ние се защитаваме. Стойчо Младенов... Венци Стефанов няма право да се обажда, защото такива щуротии е казвал, в такива филми се потапяме, които нямат никаква стойност. Никой досега, ако се избере пътят на войната, няма да я спечели тази война! Защото ние сме Левски! А кои са те, ще решим ние! За нашето крайно решение ще бъдете уведомени всички“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12010 |11.10.2013 Прокуратурата подхваща Ал. Петров, снимал тайно протестите? . 12| 18743 |09.10.2013 Изнасилиха 13-годишна. Крият броя на поруганите жени . 50| 18700 |03.10.2013 Скандал! ВСС обслужва Октопода, „губи” неудобни писма . 12| 11767 |01.10.2013 Рекетират ни фирмите за топлинно счетоводство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads