Реклама / Ads
6| 6135 |26.10.2018 ЪNDERGROUND

Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани във Франция

.
Източник: БГНЕС
Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, предаде БНР. Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.
 

Акцията е на парижката полиция.

 

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

 

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

 

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

 

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

 

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

 

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

 

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

 

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11450 |13.07.2017 Бивш финансов министър и съпругата му влизат в затвора за 4 години . 8| 14131 |09.05.2016 Нови разкрития! Съпругата на шефа на ДАИ издала тайника с парите му . 4| 11389 |21.04.2014 Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева . 157| 27122 |16.02.2012 Прокуратурата погна Дядо Николай, грозят го 3 г. затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads